Arama

Fırının Ön Kapağının Düzgün Kapanmaması Sorunu Neden ve Çözümleri

1 yıl önce


Fırının Ön Kapağının Düzgün Kapanmaması Sorunu Neden ve Çözümleri
ad image

Fırının Ön Kapağının Düzgün Kapanmaması Sorunu Neden ve Çözümleri

Birbirinden leziz tarifleri deneyebileceğiniz gelişmiş teknolojisiyle mutfağınıza rahatlık getiren fırınlar, üstün dayanıklılığına rağmen zaman zaman çeşitli sorunlarla karşılaşmanıza neden olabiliyor. Mutfağınızın en temel gereçlerinden birisi haline dönüşen fırınınızda en sık görebileceğiniz sorunlar kapak kısmında bulunur. Özellikle fırının ön kapağının düzgün kapanmaması şikayetleri Fikirtepe Arçelik Servisi merkezimize gelen en yaygın fırın arızaları arasında dikkat çekiyor.

Fırın Kapağı Neden Düzgün Kapanmaz?

Fırınızın ön kapağının sağlıklı bir şekilde kapanması hem tam performanslı hem de güvenli bir fırın kullanımı gerçekleştirebilmeniz açısından çok önemlidir. Dolayısıyla fırınınızın ön kapağının düzgün kapanmadığını fark ettiğiniz takdirde gerekli kontroller için muhakkak profesyonel Çekmeköy Arçelik Servisi hizmetlerimize başvuruda bulunmalısınız.

Fırın ön kapağının kapanmamasına neden olabilecek birden fazla olasılık söz konusudur. Fırınınızın ön kapağı;

·        Kapak kenarlarında yer alan contaların(lastiklerin) aşınmış veya kaymış olması,

·        Fırın kapak menteşelerinin tahrip olması veya işlevini kaybetmesi,

·        Modeline göre mevcutsa proliz fonksiyonunun etkin olması,

Şeklinde ihtimaller göz önünde bulundurulur. Fırınınızın bu ihtimallerin dışında fırın içindeki tepsi vb. bileşenlerin engellemesi gibi kullanıcı hatası kaynaklı nedenlerle de kapanmayabilir.

Fırın Ön Kapağının Kapanmaması Sorunu Nasıl Çözülür?

Fırınınızın ön kapağının kapanmaması halinde uzman Pendik Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından yukarıda belirtilen ihtimaller için gerekli kontroller gerçekleştirilir. Buna göre fırın kapağınızın contalarının erimiş, eskimiş veya kopmuş olması durumunda sökülerek, yerine yeni orijinal yedek parçaları takılır. Bu şekilde eski sağlam ve güçlü tutuşunu geri kazanması sağlanır. Bu sayede de fırın kapağı olması gerektiği gibi tam olarak kapanır.

Fırının kapak kısmının hareketini sağlayan menteşelerin arızalanmış olması durumunda ise uzman teknikerler tarafından menteşeler kontrol edilir. Yapılan kontrollerde menteşelerin sorunlu olduğu belirlenir ise teknikerlerimizce eski menteşeler sökülür ve yerlerine yenileri takılır. Bu şekilde ilk günkü dayanıklılığına ve fonksiyonelliğine yeniden ulaşması sağlanır.

Servisimiz tarafından fırınınızın kapak arızasına istinaden gerçekleştirilen tüm işlemler yerinde uygulanır. Yerinde servis hizmeti ile gereksiz vakit kaybı yaşamanızın önüne geçilir. İlaveten servisimiz tarafından değişimi gerçekleştirilen her bir fırın bileşeni 1 yıl süreyle garantimiz kapsamı altında bulunarak, güvenilir servis hizmeti sağlıyoruz.

 

özge

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler