SON GELİŞME
--:--:--

‘Fikirden Yörüngeye: Uzay Alanında Teknogirişim-Kurum Buluşmaları’ Etkinliği

‘Fikirden Yörüngeye: Uzay Alanında Teknogirişim-Kurum Buluşmaları’ Etkinliği | Türkiye Uzay Ajansı, SAHA İstanbul, ODTÜ Teknokent Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık koordinasyonunda Türkiye Uzay Ajansı (TUA), SAHA İstanbul ve ODTÜ Teknokent işbirliğiyle hayata geçirilen etkinlik, ODTÜ Teknokent‘te düzenlendi. Türkiye’nin uzay ve havacılık ekosistemini güçlendirmek, açık inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak ve yerli teknogirişimleri sektörde öncü…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
‘Fikirden Yörüngeye: Uzay Alanında Teknogirişim-Kurum Buluşmaları’ Etkinliği







‘Fikirden Yörüngeye: Uzay Alanında Teknogirişim-Kurum Buluşmaları’ Etkinliği | Türkiye Uzay Ajansı, SAHA İstanbul, ODTÜ Teknokent

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık koordinasyonunda Türkiye Uzay Ajansı (TUA), SAHA İstanbul ve ODTÜ Teknokent işbirliğiyle hayata geçirilen etkinlik, ODTÜ Teknokent‘te düzenlendi. Türkiye’nin uzay ve havacılık ekosistemini güçlendirmek, açık inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak ve yerli teknogirişimleri sektörde öncü kurumlarla buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, uzay ve havacılık alanında faaliyet gerçekleştiren 12 yenilikçi teknogirişim, Türkiye’nin önde gelen kurumlarıyla bir araya geldi.

Program kapsamında, girişimciler sunum gerçekleştirirken, en iyi sunum ödülünü kazanan Qubitrium girişimi, 5-9 Ekim tarihlerinde Antalya‘da düzenlenecek ve uzay dünyasının “olimpiyatları” kabul edilen IAC 2026‘ya doğrudan katılım hakkı elde etti.

TUA Başkanı Yusuf Kıraç, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, küresel uzay ekonomisinin 2035 yılına kadar 1,8 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini belirterek, uzay sektörünün küresel ekonomik büyümenin üzerinde ivme yakaladığını ifade etti.

Emine Doğrukök, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Danışmanı ve IAC 2026 Antalya Direktörü ise kongrenin, özellikle girişimler açısından küresel görünürlük, yatırım ve işbirliği fırsatları bakımından önemli imkanlar sunduğunu anlattı.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil de ODTÜ’nün yarım asrı aşan akademik birikimiyle Türkiye’nin uzay serüveninde kritik rol üstlendiğini ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji ve Yapay Zeka Genel Müdür Yardımcısı Dr. Damla Turan da uzay alanının odak teknoloji başlıkları arasında yer aldığını, bu tür buluşmaların yalnızca tanışma platformu olmadığını, birlikte ürün geliştirme ve AR-GE faaliyetleri yürütme açısından stratejik bir zemin sunduğunu kaydetti.


Benzer Haberler
‘Fikirden Yörüngeye: Uzay Alanında Teknogirişim-Kurum Buluşmaları’ Etkinliği
‘Fikirden Yörüngeye: Uzay Alanında Teknogirişim-Kurum Buluşmaları’ Etkinliği
Ultra Hızlı Lazer Teknolojisi Veri Depolama Alanında Devrim Yaratacak
Ultra Hızlı Lazer Teknolojisi Veri Depolama Alanında Devrim Yaratacak
Yeni Mega Endüstri Bölgeleri Türkiye’nin Sanayi Haritasını Değiştiriyor
Yeni Mega Endüstri Bölgeleri Türkiye’nin Sanayi Haritasını Değiştiriyor
Türk Bilim Ekibi Antarktika’da Araştırmalara Başladı
Türk Bilim Ekibi Antarktika’da Araştırmalara Başladı
Elon Musk’ın Uzay Vizyonu
Elon Musk’ın Uzay Vizyonu
Rengin Özgür Uzilday: Uzayda Bitki Yetiştirme ve Uzay Islahı
Rengin Özgür Uzilday: Uzayda Bitki Yetiştirme ve Uzay Islahı
Teknoloji Gündemi ile Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO GÜNDEM 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması