Arama

Facebook FacioMetrics Şirketini Satın Alarak Yüz Değiştirme Kervanına Katıldı

7 yıl önce

Son dönemlerde SnapChat'i satın almanın peşine düşen Facebook, ani bir karar değişikliğine gidererek onu geliştiren FacioMetrics'i satın almaya karar verdi.

Facebook FacioMetrics Şirketini Satın Alarak Yüz Değiştirme Kervanına Katıldı
ad image

Facebook, Snapchat ile olan rekabetinde bir adım daha atarak, fotoğraf ve video yeteneklerini artırmak için yeni bir yüz tanıma startup’ı olan FacioMetrics’i bünyesine kattı.

FacioMetrics isimli girişim, yüz tanıma teknolojisi üzerinde çalışan bir şirket. Geçtiğimiz yıl Carnegie Mellon Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler tarafından kurulan şirket, otomatik öğrenme algoritmalarını kullanarak akıllı telefon kameralarının insan yüzlerini gerçek zamanlı olarak analiz etmesi üzerine odaklanıyor. Facebook tarafından VentureBeat sitesine yapılan açıklamada, FacioMetrics'in fotoğraf ve videolara daha fazla efekt ve eğlence getirmeye yardımcı olacağı belirtildi. Bu açıklamaya bakılırsa Facebook'un Snapchat ile rekabette önemli bir avantaj sağlamak istediğini gösteriyor.

FacioMetrics CEO'su Fernando De La Torre ise şirketi görsel yüz analizine olan ilgi ve talebin giderek artması üzerine kurduklarını belirtti. Facebook son zamanlarda Snapchat'in birçok özelliğini kendine kopyalamıştı. Bu hamleyle Snapchat'i kopyalamakla kalmayıp, daha önemli işlere imza atmayı hedefliyor olabilir.

FacioMetrics Nedir? Ne Yapar?

Geçtiğimiz yıl Carnegie Mellon Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci tarafından kurulan FacioMetrics, otomatik öğrenme algoritmaları kullanarak telefon kameralarının insan yüzünü analiz etmesi üzerine çalışmalar yapıyor. Facebook'un sektörde eksik olduğu büyük bir boşluğu tamamlayan yeni satın alımı ile birlikte Snapchat ile olan rekabetinin biraz daha kızışacağı anlaşılıyor. Öte yandan satın alım ile ilgili konuşan FacioMetrics CEO'su Fernando De La Torre, şirketin görsel yüz analizine olan ilgi ve talebin artmasına paralel olarak şirketi kurduklarını ve Facebook'a dahil olarak büyük bir adım attıklarını belirtiyor. Facebook'un FacioMetrics'e ne kadar para ödediği henüz açıklanmadı. 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler