Arama

Eyüp’te 19 Mayıs Coşkusu

7 yıl önce

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Eyüp’te coşkuyla kutlandı. Alirıza Özderici Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinliğe, ilçede bulunan diğer okulların öğrencileri de katılırken, yapılan gösteriler renkli görüntüler oluşturdu.

Eyüp’te 19 Mayıs Coşkusu
ad image
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Eyüp’te coşkuyla kutlandı. Alirıza Özderici Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinliğe, ilçede bulunan diğer okulların öğrencileri de katılırken, yapılan gösteriler renkli görüntüler oluşturdu.
Eyüp’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sonrasında öğrenciler şiirler okudular, karate gösterisi yaptılar, halk oyunları oynadılar. Gösterilerin ardından ise öğrenciler tarafından “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” ve “Gençliğin Ata’ya Cevabı” okundu.
Kutlamalara Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yanı sıra Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Garnizon Komutanlığı adına Piyade Albay Ali Mete, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüp Gençlik ve Spor Müdürü Meliha Baransel, ilçedeki okulların müdürleri, muhtarlar ile çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.
“BAYRAMLAR BİZLERİ BİZ YAPAN, DEĞERLERİMİZİ HATIRLATAN DURAKLARDIR”
Kutlamada kürsüye gelerek gençlere hitaben yaptığı konuşmada; bayramların bizleri biz yapan değerlerimizi hatırlama, unutmama, onları koruma anlamında belli duraklar olduğunu vurgulayan Başkan Remzi Aydın, “Bunlar çok önemli anlardır. Bunları idrak etmemiz lazım, bunları sahiplenmemiz lazım” dedi.
“BAŞKA HİÇBİR TOPLUMA AİT OLMAYAN ÖZELLİKLERİMİZ VAR”
Konuşmasında; Türk gençliğinin, Eyüp gençliğinin, dünyadaki gençlerden kesinlikle geride olmadığını ifade eden Başkan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler çok şanlı, çok nitelikli, çok muhteşem bir tarihe, muhteşem bir ecdada sahipsiniz. Ecdadımızı, tarihimizi iyi tanıyalım, iyi bilelim, iyi okuyalım, anlayalım. İnanın çok güzel örnekler, sizlere ışık olacak çok güzel kaynaklar göreceğiz. Bu anlamda tarihimizle onur duyalım, gurur duyalım. Bunlar bizim için bir avantaj. Başka hiçbir topluma ait olmayan özelliklerimiz var. Her yerde yetenekli gençlerimizle karşılaşıyorum. Gençlerimizin kısıtlı imkanlara rağmen neler yaptıklarını görüyorum. Onları gördükçe umutlarım artıyor. Çok üstün vasıflara sahipsiniz. Gücünüzün, kabiliyetinizin, yeteneklerinizin farkında olun.”
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE HEDİYELERİ VERİLDİ
Konuşmanın ardından Başkan Remzi Aydın, Kaymakam Abdullah Dölek ve Piyade Albay Ali Mete, yurt ve dünya çapında düzenlenen farklı branşlardaki spor müsabakalarında, bireysel ve takım halinde ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.
Kutlamalar, Alirıza Özderici Anadolu Lisesi korosu ve orkestrasının konseriyle tamamlandı. Bu arada Başkan Remzi Aydın, okul bahçesinde hazırlanan, öğrencilerin 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında Görsel Sanatlar Dersi’nde yapmış oldukları resim çalışmalarından oluşan sergiyi gezdi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler