Arama

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri

1 yıl önce


Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri
ad image

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Sağlıklı mutlu bir birliktelik için en önemli etkenlerden biri çiftlerin güzel bir cinsel hayat yaşamasıdır. Lipido kadınlarda ve erkeklerde cinsel dürtüyü ön plana çıkaran hormonal bir dengedir. Bu lipido dengesinin bozulması erkekte cinsellik arzusunun azalmasına ve cinsel birlikteliği istememesine neden olmaktadır.

Erkekte cinsellik dürtüsünün azalmasında birçok alt etken bulunmaktadır. Bu etkenlerin ortadan kaldırılmasıyla kişinin bedenen ve ruhen daha mutlu olmasını sağlayarak yaşam kalitesini de yükseltmesi gerekiyor. E

Erkeklerde cinsel isteksizlik nedenlerin öncelikli sırada olabileceklerini düşündüklerimizi birlikte inceleyelim.

Monotonlaşan Cinsel Yaşam

İlişkinin monoton bir hal alması zamanla Erkeğin partnerine karşı cinsel arzularının azalmasına sebep olabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için erkeğin ya da partnerinin erotik shop mağazalarından alışveriş yaparak cinsel yaşamlarına renk katıp partnerini arzulama duygularını yeniden alevlendirebilmektedirler. Bu da çiftlerin yeniden cinsel dürtülerini ön plana çıkarıp daha mutlu bir seks hayatı sağlayabilmelerine altyapı oluşturmaktadır. Ara sıra seks shop mağazalarından alınacak olan seksi kıyafetler çiftlerin birbirlerine olan bakış açısını değiştirerek ilişkinin rutin gidiş hattını değiştirmektedir.

Psikolojik Etkenler

Psikolojik nedenlerden dolayı oluşan cinsel isteksizlik Erkekte en çok görülen sorunlardan biridir. İş stresi, depresyon, aile içi huzursuzluk, yoğun bir şekilde çalışma ve bunun gibi birçok dış etken kişide yoğun derecede stres oluşturduğu için cinsel isteksizliğe neden olabilmektedir. Hayatımızda stresi azaltarak daha huzurlu yaşamamız bizim cinsel hayatımız için çok önemli bir faktördür.

Sertleşme Korkusu

Erkekler cinsel ilişki sırasında kendi zevk ve arzularına önem verdikleri kadar partnerlerinin de zevk ve arzularına önem vererek partnerlerini tatmin etmeyi çok önemsemektedirler. Bazen ilişki esnasında partnerlerini mutlu edemeyecekleri, onları yarı yolda bırakma korkusu oluşabilmektedir. Sex shop mağazalarından bu sıkıntıyı giderebilecek ilaçları alabilmektedirler.

İlaç Kullanımı

Kullanılan kemoterapi ilaçları, kanser tedavisi, morfin, reflü tedavisi ilaçları gibi bazı ilaçlar erkeklerde hormonal dengeyi bozar ve testosteron seviyesinin düşmesine sebep olarak cinsel arzu dürtüsünün yok olmasına neden olabilmektedir. Kişi tedavisi sona erdikten sonra yeniden sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşama devam edebilmektedir.

 

özge

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler