Arama

Engelliler Haftası Kutlamaları Devam Ediyor

7 yıl önce

Kayseri’de Engelliler Haftası dolayısıyla 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

Engelliler Haftası Kutlamaları Devam Ediyor
ad image
Kayseri’de Engelliler Haftası dolayısıyla 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Kaldırımcı, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, "Ülkemizde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler istatistiklerine göre dünya nüfusunun yüzde 10’nunu, ülkemizin de yüzde 12’sinden biraz fazlasını engelli nüfusundan oluşmaktadır. Engelli konusunda aile ve yakın çevreyi de ele aldığımızda nüfusumuzun yaklaşık 3’te 1’inin engelliler konusunda yakından ilgilendirdiği ortaya çıkmaktadır. Engelliler Haftası dolayısıyla doğuştan yasa sonradan olan, herkesin yaşadığı sorunları bir kez daha hatırlıyor ve onlarında insan onuruna yakışır bir şekilde sosyo ekonomik yaşamın bir parçası olmaları için destek olmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Aktaş, "Bu anlayış doğrultusunda özellikle son yıllarda engelli vatandaşlarımızın aktif yaşamına ilişkin yapılan faaliyetler artırılmış ve önünde ki engellerin kaldırılması çalışmaları da hız kazanmıştır. Diğer sorunlarda olduğu gibi bu sorunda ki kalıcı çözüm formülü de elbette devletimizin ve devlet kurumlarımızın önderliğinde duyarlı insanlarımızın varlığı ile kendisini sorumlu hissetmesi gerekir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından rehabilitasyon merkezinde eğitim alan öğrencilerin gösterileri, ilgi ile izlendi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler