Arama

Engel Tanımadı, Hayallerine KOSGEB’le Ulaştı

7 yıl önce

KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı’ndan yaralanan engelli girişimci, KOSGEB sayesinde hayallerini gerçekleştirdi.

Engel Tanımadı, Hayallerine KOSGEB’le Ulaştı
ad image
KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı’ndan yaralanan engelli girişimci, KOSGEB sayesinde hayallerini gerçekleştirdi.
Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşayan ve doğum sırasında ortaya çıkan sinir sistemi rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Şakir Batuhan Bozdağlıoğlu, KOSGEB desteğiyle kendi işletmesini kurarak hayallerine ulaştı. Hayalinde bir kafe işletmek olan Bozdağlıoğlu, KOSGEB Muğla Müdürlüğü aracılığı ile girişimcilik eğitimlerini tamamladıktan sonra iş yeri sahibi olma noktasında ilk adımı gerçekleştirdi. İş kurma süreci ile ilgili bilgi veren Bozdağlıoğlu, “Bölgede insanların oturabilecekleri, bir şeyler yiyip içebilecekleri ve zaman geçirecekleri yeterli sayıda mekan bulunmadığından bu işi kurmaya karar verdim. Öncelikli olarak bayanlara yönelik bir kafeyi ailemle birlikte kurmayı planladım. Çevremden bu konuda tavsiyeler ve yönlendirmeler sonucu işletmeyi kurmaya başladım. Girişimcilik eğitimini tamamladıktan sonra ailemin ve yakın arkadaşlarımın yoğun yardımları sonucu işletmenin kuruluş işlemlerini tamamladım. 2014 yılı Kasım ayından itibaren MİBA Kafe adıyla faaliyet gösteren işletmem bana düzenli bir gelir elde etmemi sağladı. Giderek artan bir müşteri potansiyeliyle de ailemin desteğiyle hizmet vermeye devam ediyorum” diye konuştu.
KOSGEB başvuru ve onay sürecinden de bahseden Bozdağlıoğlu, “Çevremde aldığım tepkiler sürecin zor olduğu ve zaman aldığı şeklindeydi. Fakat doğru yolu takip ettiğim sürece yanlış tepkilerle karşılaşmayacağımı düşünüyordum. Nitekim başvurumun değerlendirileceği kurul toplantısı sohbet havasında geçti. Kurul üyelerinden çok olumlu tepkiler aldım ve projem onaylandı“ dedi.
Bozdağlıoğlu, “Kurduğum işletme ve KOSGEB’den almış olduğum destekle özgüvenimi geri kazandım. Artık kendimi daha özgür ve daha güçlü hissediyorum” dedi.
Bozdağlıoğlu, engelli girişimci adaylarının mutlaka uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmalarını ve sahip olacakları belge ile KOSGEB’in bu desteğinden faydalanmaları tavsiyesinde bulundu.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler