Arama

Elektrikli otomobil devrimi

1 yıl önce


Elektrikli otomobil devrimi
ad image

Son yıllarda otomotiv dünyasında adeta bir devrim yaşanıyor. İçten yanmalı araçlar, yerini elektrikli otomobillere bırakmaya devam ediyor. Birçok dev üretici şirket, uzun vadeli programları için büyük bütçeler ayırıyor. Bu şirketlerden bazıları amiral gemisi olarak üretmeyi planlarken bazıları da uzun vadede tamamen elektrikli otomobil üretimi düşünüyor.

Kanada, elektrikli arabalar konusundaki duruşunu açıklayan “2030 Emisyon Azaltma Planı” adıyla bir duyuru yaptı. Ülke, karbon emisyonlarını azaltmak için kademeli olarak içten yanmalı otomobillerin satışını düşürmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda önemli bir karar alan Kanada, 2035’e kadar satışların yüzde 100’ünün elektrikli otomobil olmasını hedefliyor.

Kanada, bu kararının altında yatan nedeni küresel ısınma ve iklim değişikliği temeline dayanarak aldıklarını belirtti. Zira, planda dünyanın birçok ülkesine göre küresel ısınmadan daha çok etkilendiklerini vurgulandı. Açıklamada 2050 yılına kadar net sıfır emisyon elde etme hedefiyle yola çıktıklarını belirtildi. Duyuruda şu cümlelere yer verildi.

Kanada’nın ortalama sıcaklıkları küresel ortalamanın iki katı ve Kuzey’de üç katı artıyor. Havayı daha az kirletmek ve fazla karbonu havadan uzaklaştırmak için adımlar atmak Kanada tarihinin en önemli girişimlerinden biri olacak. Elektrikli otomobil satışının 2035 yılına kadar yüzde 100 olmasını sağlamak için bir satış talimatı koyacağız.

Ülkenin elektrikli otomobil planları sadece bununla sınırlı kalmıyor. Kanada, ülke genelinde 50 binin üzerinde elektrikli otomobil şarj istasyonu yapılabilmesi için 400 milyon dolarlık yeni fon ayıracağını duyurdu. Bu araçların harcayacağı enerjiye de destek olabilmek adına Akıllı Yenilenebilir Enerji ve Elektrifikasyon Yolları Programı adı altında 600 milyon dolar daha yatırım planı bulunuyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler