Arama

Elazığ’da Ahilik Haftası Etkinlikleri

7 yıl önce

Elazığ’da Ahilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Elazığ’da Ahilik Haftası Etkinlikleri
ad image
Elazığ’da Ahilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Esnaf ve Sanatkrlar Odaları Birliği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler Sıdıka Avar Kız meslek Lisesi Konferans salonunda devam etti. Programa Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayas, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Ahilik Haftası ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.
Daha sonra, “Tarihimizde Ahilik” konulu konferans veren Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Araştırma Görevlisi Fatih Özçelik, Ahilik Haftası’nın önemine değinerek, ahilik teşkilatının en önemli özelliğinin öğüt vermesi olduğunu söyledi. Ahiliğin esnaf topluluğunun temsili olduğuna dikkat çeken Özçelik, “Ahiliğin doğuşuna baktığımızda bir eğitim kurumudur. Kişinin mesleki eğitimi ile birlikte ahlaki eğitiminin verildiği bir yerdir. Hepimiz duymuşuzdur, bir nevi toplumsal öğüttür. ‘Eline beline ve diline sahip ol’ sözünü hepiniz duymuşsunuzdur. Bu toplum tarafından kabul edilen bir erdemdir. Bu erdemin ise kurumsal karşılığı ahilik teşkilatıdır” dedi.
Yılın Ahisi seçilen Yılmaz Doğa’nın rahatsızlığı nedeniyle gelemediği programda Doğan adına kaftanı Mehmet Yurtoğlu’na giydirildi.
Öte yandan, Elazığ Belediyesi tarafından İzzetpaşa Meydanı’nda vatandaşlara pilav ikram edildi. Protokol üyeleri tarafından ikramlar yapılırken, Mehter Takımı da kısa bir gösteri yaptı.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler