Düzce Üniversitesi Danışma Kurulu, Vali Yardımcısı Yılmaz ve Rektör Sözbir’in katılımıyla ilk kez toplandı. Uygulamalı eğitim ve iş birliği masadaydı.
Düzce Üniversitesi Danışma Kurulu, üniversite yönetimi, kamu kurumları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Düzce Üniversitesi’nin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı çalışmaları ele alındı. Özellikle uygulamalı eğitimin güçlendirilmesi ile üniversite-sektör iş birliklerinin geliştirilmesi konuları öne çıktı.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, açılış konuşmasında üniversitenin eğitim, araştırma, toplumsal katkı ve uluslararasılaşma alanlarındaki başarılarını paylaştı. Rektör Sözbir, uygulamalı eğitimin güçlendirilmesi ve araştırma altyapısının geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca mezun izleme sistemi ile üniversite-sektör iş birliklerinin kritik rolünü vurguladı.
Düzce Üniversitesi Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Serap Bayram, Danışma Kurulu Yönergesi kapsamında kurulun amacını ve çalışma esaslarını sundu. Bayram, kurulun kalite güvence sistemindeki rolü hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, danışma kurullarının kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerindeki stratejik önemini vurguladı. Özölçer, üniversitelerin bulundukları şehre sağladığı toplumsal katkının önemli bir başarı göstergesi olduğunu ifade etti.
Kamu kurumları ve sektör temsilcileri, görüş ve öneriler bölümünde önemli değerlendirmelerde bulundu. Temsilciler, üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Uygulamalı eğitimin yaygınlaştırılması ve öğrencilerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi konularında da öneriler sundular.
Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Koç, toplantıda mikro yeterlilikler konusunu değerlendirdi. Koç, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve kalite yönetim sistemi uygulamalarına ilişkin görüşlerini paylaştı.
Düzce Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, toplantının kapanışında bir konuşma yaptı. Yılmaz, Düzce Üniversitesi, kamu kurumları ve sanayi kuruluşlarının iş birliği içinde yürüttüğü çalışmaların Düzce’nin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Toplantı, paydaş görüş ve önerilerinin kalite güvence sistemi kapsamında değerlendirilmesiyle sona erdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]