Arama

Dubai Port Kocaeli, 3 Bakanın Katılımıyla Açıldı

7 yıl önce

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca’da yapımı tamamlanan Dubai Port konteryner terminali, 3 bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla açıldı.

Dubai Port Kocaeli, 3 Bakanın Katılımıyla Açıldı
ad image
Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca’da yapımı tamamlanan Dubai Port konteryner terminali, 3 bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla açıldı.
Körfez Yarımca’da 600 milyon doların üzerinde bir yatırımla yapımı tamamlanan Dubai Port konteyner terminali hizmete girdi. Limanın açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, DP World Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem, DP World Yarımca CEO’su Nichola Silveira, İSPAT Başkanı Arda Ermut, firma yetkilileri ve liman çalışanları katıldı. Kocaeli’de düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise limanın açılışına telekonferansLA katıldı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE AÇILIŞ YAPTI
Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren DP World Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem, “Yatırımlarımızı çeşitlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Ticaret alanında çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Ve inanıyoruz ki zaten gelecek burada yatıyor. Suudi Arabistan Kralımız birkaç hafta önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek bir görüşme yaptı. Bu görüşmede 2030 yılına kadar Suudi Arabistan’ın petrolün dışında alanlarda başka yatırım projeleri gerçekleştirmeyi planlıyorlar. Yalnızca Suudi Arabistan’da değil bütün Körfez ülkelerinde bu yatırımları yapmayı planlıyorlar. Türkiye’nin de bundan faydalanması mümkün olacak ve bu mükemmel ilişkimizi birlikte daha da ileriye taşıyacağız” dedi.
“YARIMCA LİMANI EN GÜZEL ÇEVRESEL YATIRIMLARA ÖRNEK”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise yatırımın Türkiye’nin çevre duyarlılığı olan yatırımlarına örnek bir proje olduğuna değildi. Bakan Sarı, “Kocaelimiz sanayide, bilimde, kültür ve turizmde öncü illerimizden biridir. İlk Türk donanmasının ve ilk tersanemizin kurulduğu Kocaeli, medeniyet başkenti İstanbul’un Anadolu’ya ve gönül coğrafyamıza açılan kapısıdır. Bunların yanında Kocaeli’de yatırım yapan bütün kurumlarımız yapılan yatırımların tamamında çevreci anlayışı ön plana çıkaran bir duyarlılığa sahiptir. Bugün açılışını yapacağımız Yarımca Lima’nı bunun en güzel örneğidir. Bu liman çevrecilik anlamında Bakanlığımızdan tam not almıştır” diye konuştu.
“BÜYÜK TESİSLERİN YATIRIMINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Türkiye’de yapılan tüm yatırımların Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu önemli tesisler olduğunu belirten Bakan Sarı, “Bu yatırımlar Türkiye’nin 14 yıldır yakaladığı kalkınma ivmesinin büyüyen ekonomisinin mutlak bir sonucudur. Kalkınma ivmesi büyüdükçe sanayicimizin ve halkımızın ihtiyaç duyduğu ürünleri karşılayan ithal ve ihraç ürünlerimiz gün be gün artış göstermektedir. Bu artışın doğal bir sonucu olarak konteyner taşımacılığında da yoğun bir talep oluşmuş ve Kocaelimiz’de de büyük bir konteyner terminalinin kurulması zorunlu hale gelmiştir. Yarımca Konteyner Terminali projesi de bu ihtiyaca fazlasıyla cevap veren bir yer oldu. Bu ve buna benzer tesislerin kurulmasını var gücümüzle destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“KOCAELİ ÇEVRE ŞEHİRCİLİĞİNE 421 MİLYON YATIRIM YAPILDI”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Kocaeli’de yapılan yatırımlara değinen Bakan Sarı, “Kocaeli’de insanlarımızın daha temiz bir çevrede yaşaması ve Kocaeli’nin marka şehir olması için kollarımızı var gücümüzle sıvadık. Kocaelimizi başta kentsel dönüşüm başta olmak üzere Körfez, İzmit ve Gölcük gibi 3 farklı ilçede riskli olan yapıları yenileme çalışmalarımızı en kısa zamanda başlatıyoruz. Yapılacak dönüşüm çalışmalarıyla Kocaeli’deki plansız ve güvensiz yapılaşmanın tamamıyla önüne geçmeyi planlıyoruz. Çevre ve Şehircilik alanında Kocaeli’ye son 13 yılda toplamda yaklaşık 421 milyon TL ödenek kullandı. Kentin alt yapısını geliştirmek için son 13 yılda 131projeyi destekledik, bu projelere 12 milyon TL kaynak aktardık” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE VE BAE HER ALANDA AYNI TUTUM İÇERİSİNDEDİR”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, “Bu proje ile hem Türkiye’nin dünya ile katkı sağladık hem de iki ülke arasında ilişkilerin güçlenmesine vesile olduk. Esasen bölgedeki tüm sorunlara baktığımız zaman Suriye, Irak, Yemen, Libya tüm olaylarda Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye aynı tutum içerisindedir. Yine teröre karşı bölgedeki mezhepçiliğe karşı aynı duruşu sergiliyoruz. Bölgenin istikrarı, güvenliği için, refahı için, kalkınması için Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz” diyerek yatırımın hayırlı olmasını diledi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise şöyle konuştu:
“Çevre hassasiyetiyle büyümeyi, kalkınmayı, üretime katkı sağlamayı bir denge içerisinde gözetmek gerekiyor. Sadece çevre derseniz, ‘Aman çevre korunsun’ endişesini ön plana çıkarırsanız ülkenin büyümesi, kalkınması, hak ettiği yatırımları ihmal etmiş olursunuz. Hepsi bir arada pekala olabiliyor. Artık gelişmiş dünyada, teknoloji buna imkan veriyor. Şehirlerin ortasında çöp işleme fabrikaları var. Baktığınız zaman bir sanatoryum gibi görünüyor ama içeride çöp işleniyor. Dolayısıyla masraftan kaçınmayınca, gerekli şartları yerine getirince her türlü yatırımın önü açılıyor.
DP World 31 ülkede faaliyet gösteren büyük bir liman işletmecisi. Türkiye’ye duydukların güvenden dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Türkiye’ye son 13 yılda doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında 10 kattan fazla artış var. İnsanlar geleceğe yatırımı kararını verirken; ülke hukuk devleti mi, istikrar var mı, güçlü siyasi irade var mı? Bunlara bakıp karar veriyor. Türkiye ve bu bölge neden önemli Türkiye dünyanın merkezindedir. Türkiye’den 3 saat uçuşla 56 ülkeye gidiyorsunuz, 1.5 milyar nüfusa erişiyorsunuz, 30 trilyon dolarlık bir ekonominin var olduğu bir bölgeye ulaşıyorsunuz. 2008 küresel ekonomik krizden itibaren dünyadaki zenginlik dünyadaki zenginlik merkezi batıdan doğuya doğru hareket etti. Dolayısıyla bu yolculukta en önemli durak da Türkiye, bu bölge. İşte bu nedenle biz dünyanın en büyük hava limanını yapıyoruz, işte bu nedenle Osmangazi Köprüsü’nü yapıyoruz.”
600 MİLYON DOLARLIK YATIRIM HİZMETE GİRDİ
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da telekonferans yöntemiyle bağlanarak DP World Yarımca Konteyner Terminali’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılan limanla Dubai Port, Türkiye’nin liman sahası içinde ilk TIR park alanına sahip limanı oldu. 600 milyon doların üzerinde bir yatımla tamamlanan limanda Türkiye’de ilk olan ve Çin’den dev gemilerle getirilen 87 metre yüksekliğinde 4 rıhtım vinci, 1.5 kilometre uzaklıktan kontrol edilerek konteyner yükleme ve boşaltma görevlerini yerine getiriyor.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler