Adana Orman Bölge Müdürlüğü, orman ağaçlarına zarar vererek gelişmesini engelleyen çam keseböceğine (Thaumatopoa pityocampa) karşı avcı böcek (Calosaoma sycophanta) üretmek üzere Sarıçam mevkisinde yeni bir laboratuvar kurdu.
Biyolojik mücadele kapsamında kurulan laboratuvarda mart ayı itibariyle çalışmalar başladı ve bugüne kadar üretilen avcı böceklerin ormana salınması ile zararlı böcek mücadelesinde önemli bir yol kat edildiği bildirildi.
Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, yeni laboratuvarda şube mühendisleriyle birlikte 4 işçinin çalıştığını, bin 556 anaç avcı böcek ile çalışılarak toplamda 12 bin 485 larva üretimi gerçekleştirdiklerini ve bunları çam keseböceği zararının yoğun olduğu alanlara hektarda 30-40 adet olmak üzere ağaçların kuzeybatı yönlerine bıraktıklarını ifade etti. Ayrıca, laboratuvarda üretilen avcı böceklerin merkez, Sarıçam ve Ceyhan şefliklerinde zararın yoğun olduğu alanlarda kullanıldığını ve Osmaniye ve Kadirli’ye de gönderildiğini belirtti.
Yetkililer, Karaisalı’da kurulu bulunan diğer laboratuvar ile birlikte toplam avcı böcek üretiminin bu yıl 31 bin 457 olduğunu ve bin 50 hektar sahada biyolojik mücadele yaptıklarını, üretimin gelecek yıllarda daha da artırılarak daha fazla alanda mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.