Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi’nde Konuşma Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi’nde Konuşma Yaptı

haberci haberci -
25 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire’de D-8 Zirvesi’ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen D-8 Zirvesi’ne katılarak aile fotoğrafı çekiminde yer aldı. Zirvenin açılış oturumunda ve Filistin ile Lübnan’daki duruma ilişkin özel oturumda konuşma yaptı.

Erdoğan’ın Konuşmasından Öne Çıkanlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında ön plana çıkan başlıklar arasında şu ifadeler dikkat çekti:

– **Küresel Güvenlik ve İstikrar:** “Artan çatışmalar, krizler ve savaşlar karşısında maalesef küresel güvenlik ve istikrarı teminle görevli kurumlar sorumluluklarını yerine getirmiyor.”

– **KOBİ’lerin Desteklenmesi:** “KOBİ’lerin desteklenmesinde D-8’in mevcut imkanlarını daha etkin şekilde kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.”

– **Tercihli Ticaret Anlaşması:** “Mısır’ın da Tercihli Ticaret Anlaşmasını onaylamasıyla birlikte artık çok daha geniş bir çerçevede anlaşmanın uygulanması mümkün olacaktır.”

– **TEKNOFEST:** “Dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST’e en az gelişmiş ülkeleri de dahil ederek küresel adalet ve gelişime katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

– **Suriye İçin Temenniler:** “Temennimiz terörden arındırılmış bir Suriye. Suriye süratle ayağa kaldırılmalı. D-8 olarak Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmamız gerektiğine inanıyorum.”

– **Azerbaycan’ın Üyeliği:** “Azerbaycan’ın teşkilatımıza üye olmasıyla birlikte bugün, dünden daha güçlüyüz. Kardeş Azerbaycan’a D-8 ailemize hoş geldiniz diyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın D-8 Zirvesi’nde yaptığı konuşmada vurguladığı konular, bölgesel iş birliği ve dayanışma adına önemli adımlar olarak nitelendirildi.

İlgili Yazılar