Arama

Çizmeden Bursa’ya İş Birliği Daveti

7 yıl önce

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden İtalya Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Bursa ile İtalya arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da artacağını söyledi.

Çizmeden Bursa’ya İş Birliği Daveti
ad image
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden İtalya Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Bursa ile İtalya arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da artacağını söyledi.
Büyükelçi Mattiolo’yu BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ağırladı. Ziyarette, Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkiler değerlendirilirken, yeni iş birliği ortamları ve ortak düzenlenebilecek programlar ele alındı. Onur, Türkiye’nin üretim üssü Bursa’yı fuarcılıkta da bir cazibe merkezi haline getirmeyi ve bu fuarlarda İtalyan markalarını da görmek istediklerini söyledi.
Blok mermer ihracatında Türkiye’nin üçüncü büyük müşterisi konumunda olan İtalya’nın Bursalı yatırımcılar için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Aytuğ Onur, geçtiğimiz sene BTSO öncülüğünde dünyanın kapalı alandaki ilk ‘Blok Mermer Fuarı’nı da gerçekleştirdiklerini hatırlattı. İşlenmiş mermer ihracatında dünyanın en önemli 2 ihracatçısından biri olan İtalya ile önemli iş birlikleri gerçekleştirilebileceğini ifade eden Aytuğ Onur, Büyükelçi aracılığıyla sektördeki İtalyan firmalarını Bursa’ya davet etti.
BURSA TORİNO’YA BENZİYOR
İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Mattiolo, Türkiye ile İtalya’nın başta tekstil, madencilik ve havacılık olmak üzere birçok alanda işbirliği yapabileceğine dikkat çekti. Üretim ve sanayide Bursa’nın çok önemli potansiyeli olduğunun altını çizen Mattiolo, Bursa’nın otomotiv sanayiindeki başarılı hamlelerini övdü. Bursa’yı İtalya’nın otomotiv sanayisinin merkezi olan Torino şehrine benzeten Büyükelçi, ‘’Bursa İtalyan firmalar için oldukça cazip bir şehir. Şu anda Bursa’da yatırımları olan çok sayıda İtalyan firması var. İtalyan firmalar Bursa’da olmaktan dolayı da memnun. Bu firmaların sayısının da bundan sonra daha da artacağına inanıyorum” dedi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler