Arama

Çalılı Sanayiciler OSB Olmayı Bekliyor

7 yıl önce

Bursa’da, Çalı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD), organize sanayi bölgesi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Çalılı Sanayiciler OSB Olmayı Bekliyor
ad image
Bursa’da, Çalı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD), organize sanayi bölgesi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.
ÇASİAD yönetimi, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. ÇASİAD Başkanı Halil İbrahim Kuzucu, “Çalı 1988 yılında sanayi bölgesi imarına açıldı. 115 hektar alanda kurulu, farklı bölgelerde 330 firma faaliyet gösteriyor. 11 bin 500 kişinin istihdam edildiği bir bölge. Bölgemizdeki firmaların yüzde 65’i ihracat yapmakta olup, toplam ihracat tutarımız 250 milyon doların üzerinde. Kurulduğumuz günden beri bölgemizde istihdam sağlayarak, vergi ödeyerek ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaktayız. Ancak zaman içerisinde gelişen şartlar yüzünden yatırım ve üretim maliyetlerinin artmasıyla zor durumlarla karşılaşılmakta. Arıtma tesisleri kurularak sağlıklı ucuz ve güvenilir bir bölge olması, OSB’lere tanınan teşvik ve imkanlardan faydalanılması için 4562 sayılı OSB kanununa eklenen geçici 8. madde gereğince çıkarılan OSB uygulama ve yönetmeliğin ISLAH OSB süreci bizim için bir fırsattır" dedi.
Avrupa Birliği müktesebatı gereği 2017 yılından itibaren OSB’ler içinde yer almayan firmaların ihracat yapma şansının olmayacağının altını çizen Kuzucu, "2011 yılında çıkan yönetmelikte bizim bölgemiz ıslah katılımcı evraklarını ilgili bakanlığa teslim ederek sürece dahil olduk. Daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın mülk sahiplerinin tamamını iştirakini istemesi sürenin uzamasına sebep oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yönetmelikte değişikliğe giderek, mevcut sanayicilere ISLAH OSB olma imkanı verdi. Sanayi bölgemizin de bu sürece dahil olması menfaatimiz icabıdır. Kısaca Çalı sanayicileri olarak şartlarımız uygun olup ISLAH OSB olmaya hazırız” diye konuştu.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler