Arama

Bursagaz Doğal Gaz Şebekesini Genişletiyor

7 yıl önce

Bu yıl şebekesini daha da büyütecek olan Bursagaz, daha fazla aboneye ulaşmayı hedefliyor.

Bursagaz Doğal Gaz Şebekesini Genişletiyor
ad image
Bu yıl şebekesini daha da büyütecek olan Bursagaz, daha fazla aboneye ulaşmayı hedefliyor.
Almira Ootel’de düzenlenen toplantıda konuşan Bursagaz Proje Müdürü Nurettin Erikci, 2016 yılında imar planları hazır olan Adaköy’de 7 kilometre, Gündoğdu’da 28 kilometre, İrfaniye ve Gökçeköy’de 28 kilometre, Yaylacık’da 14 kilometre doğal gaz hattı çekileceğini belirtti. Şehir içinde yeni açılan sokaklar ve yeni yapılan binalara doğal gaz ulaştırmak için de 200 kilometre şehir içi dağınık hatt çekileceğini söyleyen Erikci, 2016 yılında 43 milyon TL’lik yatırım ile toplam 280 kilometre doğal gaz hattı yaparak, şebeke büyüklüğünü 5 bin 947 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.
Erikci, doğal gaz güvenliğinin arttırılması ve sürekli gaz arzı sağlanmasına yönelik her yıl çeşitli çalışmalar yaptıklarını, bu sene de bunun için yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırım yapılacağını söyledi.
Coğrafi bilgi sistemi çalışmalarına da ağırlık verileceğini belirten Erikci, sahada yapılan doğal gaz hattı imalatlarının, sahadan mobil cihazlar aracılığı ile sisteme işlenmesini sağlayacak bir sistem geliştirmesi üzerinde çalıştıklarının bilgisini verdi.
Bursagaz’da iş sağlığına ve güvenliğine büyük önem verildiğini vurgulayan Bursagaz A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Safa Okyay, çalışmalarda dikkat edilmesi gerekenler, işverenlerin kanuni yükümlülükleri ve yaptırımlar hususunda konuştu. Okyay, 2016 yılı yatırımlarına başlanmadan önce bütün çalışanların gerekli iş başı eğitimleri ve iş güvenliği eğitimlerini alacağını belirterek, iş güvenliği ihlallerin sıkı denetleneceği bir yıl olacağını bildirdi.
AYKOME Şube Müdürü Ferit Çam ise, 2015 yılında Bursagaz ile yapılan koordineli çalışmaların 2016 yılında da artarak devam etmesini diledi. Bursagaz’ın yaptığı çalışmalarla örnek olduğunu aktaran Çam, bu yıl devreye alınacak olan coğrafi bilgi sistemlerinin birçok kolaylık sağlayacağını, bunun yanı sıra ruhsat alımlarında da büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı.
Kazasız bir yatırım dönemi dilekleri ile bitirilen toplantının ardından saha çalışmaları Bursagaz Proje Müdürü Nurettin Erikci tarafından tek tek denetlendi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler