Arama

Brent Petrolün Varil Fiyatı, 47 Dolar Sınırına Yükseldi

7 yıl önce

ABD seçimlerini Trump kazandı, lira ve borsa düşerken, petrolde yükselişe geçerek 47 Dolar odu.

Brent Petrolün Varil Fiyatı, 47 Dolar Sınırına Yükseldi
ad image

ABD'de başkanlık seçimini dün Donald Trump'ın kazanmasının ardından 44,38 dolar ile 11 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi gören Brent petrolün varil fiyatı, ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan ham petrol stok verisinin 2,4 milyon varil artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşmesine karşın yükselişe geçerek 47 dolar sınırına ulaştı.

Brent petrolün varil fiyatı 10.11.2016 tarihi itibariyle güne 46,3 dolardan başlamasının ardından yükseliş eğilimini koruyarak saat 10:30 itibarıyla 46,8 dolar seviyelerinde dengelendi.
Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise 45,49 dolarda seyrediyor. Analistler, Trump'ın petrol ve doğal gaz üretimini artırma ve bu sektörlerde regülasyonları azaltma planlarına yönelen yatırımcıların alımları ile petrol fiyatlarının yükselişe geçtiğini ifade etti.

Bundan sonraki dönemde Trump ve yardımcılarından gelecek açıklamaların takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan Brent petrol fiyatında 47,3 dolar seviyesinin direnç, 45,8 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydetti. Ayrıca Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de açıklanan ham petrol stok verisine rağmen yükselişe geçti.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler