Arama

Bilim insanları şaşkın

1 yıl önce


Bilim insanları şaşkın
ad image

Uzay araştırmacıları, Güneş sisteminin hareketlerini dikkatli bir şekilde incelemeye devam ediyor. Zira ne kadar uzak gibi görünse de sistemdeki gezegenlerdeki hareketlilikler, Dünya’yı da yakından ilgilendiriyor. Son olarak araştırmacılar, Neptün’de endişe verici bir hareketlilik farkettiler.

Güneş sistemi üzerinde çalışmalarını sürdüren dünyanın dört bir yanından araştırmacılar, Avrupa Güney Gözlemevi’nin Çok Büyük Teleskopu, NASA’nın Spitzer Uzay Teleskobu, İkizler Güney ve Kuzey teleskopları, Subaru Teleskobu ve Keck Teleskobu gibi araçlarla uzun bir süredir gezegenlerde yaşananları yakından inceliyorlar.

Ancak son olarak Neptün’de yaşananlar araştırmacıları hem şaşırttı hem de tedirgin etti. Son 17 yılın Neptün hareketlerini göz önünde bulunduran bilim insanları, gezegende açıklanamayan dalgalanmalar olduğunu belirtti. NASA’nın Jet Propulsion Laboratuvarı’nda kıdemli araştırma bilimcisi olan yardımcı yazar Glenn Orton, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Verilerimiz bir Neptün mevsiminin yarısından daha azını kapsıyor, bu nedenle kimse büyük ve hızlı değişiklikler görmeyi beklemiyordu.

Aslında gezegenin güney kutbu, buna benzer atmosferik türbülans alanlarına zaman zaman ev sahipliği yaptığı biliniyor. Ancak genel küresel soğutma yaşanırken sıcaklığın hızla bu denli yükselmesi karşısında araştırmacılar şaşkın. Bilim insanları olay karşısında birtakım teoriler ortaya attı.

Bazı araştırmacılar, yaşanan dalgalanmanın güneşten gelen bir tür etkiden kaynaklanabileceğini ya da gezegenin atmosferine bilinmeyen kimyasal bir etkinin yol açabileceğini belirttiler. Ancak tüm bunlar şimdilik soru işareti. Uzmanlar, yaşanan bu dalgalanmanın bir şekilde Dünya’da yaşanabilme ihtimali konusunda endişeleniyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler