Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan Atina’da

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan Atina’da

admin admin -
78 0

Atina’daki temaslarına devam eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Palio Faliro Belediye Başkanı Dionisis Hacidakis’i makamında ziyaret etti. Demircan daha sonra İstanbullu Rumlarla Atina’daki derneklerinde bir araya geldi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yunanistan’ın başkenti Atina’daki temaslarına devam ediyor. Demircan, temasları kapsamında Palio Faliro Belediye Başkanı Dionisis Hacidakis’i makamında ziyaret etti. Hacidakis, Demircan’ı kapıda karşıladı. İkili daha sonra görüşmeye geçti. Hacidakis görüşme sırasında, yerel yönetimden bir meslektaşını misafir ettiği için memnuniyet duyduğunu ifade ederek, büyükşehirde belediye başkanı olmanın zorlukları yakından bildiğini belirtti. Belediye başkanlığına 4 kez seçildiğini sözlerine ekleyen Hacidakis, seçmenlerinin büyük bir bölümünün İstanbul doğumlu olduğunu kaydetti. İstanbullu Rumlarla yakın dostluğu bulunduğunu da aktaran Palio Faliro Belediye Başkanı Hacidakis, son sayıma göre Faliro bölgesinde 76 bin kişinin bulunduğunu kaydederek Demircan’dan Beyoğlu ile ilgili bilgi aldı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan ise kendilerini ağırladıkları için Hacidakis’e teşekkürlerini sunarak, Beyoğlu’nun İstanbul için Türkiye’nin özeti olduğunu belirtti. Napolyon’un ‘dünya tek olsa İstanbul başkent olurdu’ sözünü hatırlatan Demircan, Beyoğlu’nu bir kervansaraya benzettiğini ve doğudan batıdan herkesin geçiş noktası olduğunu bildirdi. İlçede 250 bin yaşayan, 200 bin çalışan olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı, ilçede Mardin, Antalya, Sivas, Erzincan kentlerinin yanı sıra Yunanistan’la da Bosna-Hersek’le de Arnavutluk’la da bağlantılarının bulunduğunu bildirdi. “Dünya’da şehirlerin kardeşliği daha önemli” diyen Demircan, gerçekleştirdiği ziyareti gecikmiş bir ziyaret olarak tanımladı.
Palio Faliro Belediye Başkanı Dionisis Hacidakis, Demircan’a 1890-1960 yılına kadar semtin nasıl olduğunu anlatan tarihi resimlerin yer aldığı bir kitap hediye etti. Demircan ise Hacidakis’e özel bir paket içinde zeytin hediye etti.
ATİNA’DAKİ İSTANBULLU RUMLARA ZİYARET
Demircan daha donra İstanbullu Rumların Atina’daki derneklerini ziyaret etti. İstanbullu Rumlarla sohbet eden Demircan, derneği gezerek vatandaşlardan bilgi aldı. İstanbullu Rumlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen Demircan, burada gerçekleştirdiği konuşmasında, İstanbullu Rumlarla bir araya gelmiş olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Sizlere İstanbul’dan, Beyoğlu’ndan, Galata kulesinden, İstiklal Caddesinden, martılardan, kubbelerden ve Boğaziçi’nden selam getirdim. İnşallah sizin de selamını getirmiş olacağım. Heyecanlı ana tanıklık etmekte beni mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Beyoğlu büyük bir kervansaray. Gerçekten bir şehir merkezinden öte anlamlar ifade ediyor. Beyoğlu’nu bana çok defa ‘Nedir Beyoğlu anlat dediklerinde’ çok düşünmüşümdür, cevabım şu olmuştur: Beyoğlu farklılıklardır. Beyoğlu çok renkliliktir. Şuanda bile 250 bin nüfusumuz, 200 bin yaşayanımız var. Mardin’den, Antalya’dan, Giresun’dan, Sivas’tan, Rize’den, Anadolu’nun her tarafından insanlar var. Ama sadece oradan mı dönersiniz batıya bütün balkanlardan Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan Arnavutluk’tan, Bosna-Hersek’ten de insanlar var. Hala izleri var herkesin. Çünkü Beyoğlu’nda 100 kadar cami var ama bir o kadar da kilise var. Yani Sinagog var, Katolik kilisesi var, Protestan kilisesi var, Ermeni Katolik kilisesi var, Süryaniler var. Onlar Beyoğlu Belediyesi’nin bütün resmi davetlerinde onur konuğudur” dedi.
“Zihnimde bir Türkiye-Yunanistan yok, şehirler arası ilişkiler var” diyen Demircan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “İstanbul’dan Atina’ya geldi. Yine İstanbul’dan Akseki’ye gidiyorum, Beyoğlu’ndan Sivas’a gidiyorum. Beyoğlu’nun belki sınırlı bir coğrafyası vardır ama anlamı zihinlerdeki sınırları çok geniş, çok evrensel”.
12 yıldır belediye başkanı olduğunu, üçüncü defa seçildiğini sözlerine ekleyen Demircan, “Ama buraya daha ilk defa geldim. bu gecikmiş bir ziyaret. Geç oldu güç olmadı. Başlangıçtı, başlangıcı yaptık. Kapım sizlere açık. Burada veya Beyoğlu’nda sizlerle buluşmaktan mutluluk duyacağımı, onur duyacağımız ifade etmek istiyorum” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir