Arama

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan:

7 yıl önce

Engelliler Haftası dolayısı ile açıklamada bulunan Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan, engelli olmanın hayata küsmek anlamına gelmediğini söyledi.

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan:
ad image
Engelliler Haftası dolayısı ile açıklamada bulunan Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan, engelli olmanın hayata küsmek anlamına gelmediğini söyledi.
Dernek Başkanı Avkapan, “Engelliler topluma mutlaka kazandırılmalı, engeller ise toplumsal farkındalıklarla ortadan kaldırılmalı.”dedi.
EKPSS İLE ENGELLİLER İŞ HAYATINA GİRİYOR
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavları sonrası memuriyet hayatlarına başlayan bir çok engellinin yeniden doğduğunu ifade eden Dernek Başkanı Avkapan, “Evlerine ailelerinin yanı sıra toplumun da bakış açısının daralması ile mahkum olan engelli kardeşlerimiz devletimizin sunduğu imkanlar sonrası memur olma hakkına sahip oldu. Memuriyete başlayan kardeşlerimiz ise kendilerini yeniden doğmuş gibi hissetti. Ailelerine destek olmak ve ekonomik özgürlüğe ulaşıp para kazanma kabiliyeti gösteren kardeşlerimiz toplumumuzun da değişime ve engelliye bakış açısını değiştirmesi sonrasında hayata yeniden tutundular.”diye konuştu.
Engelli yurttaşın artık toplumda var olduğunu söyleyen Avkapan, “Toplumumuz artık engelli yurttaşı kabul etti. Onlar için sosyal alanların açılması noktasında yönetimlere baskı da bulunmaya başladı. Engelliler için hazırlanan platformlar her alana yayıldı. Durum böyle olunca evine kendisini mahkum eden engelli kardeşimiz de evinden dışarı çıkmaya başladı. Bizler de bu farkındalığı görerek değişen toplumda engellinin de var olduğunu dernek olarak yaptığımız ve hazırladığımız projelerimizle göstermeye başladık. Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün engelli bir kardeşimizi, kardeşimizin koruma olmak istiyorum talebini değerlendirmesi, Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci’nin her alanda engelliye sunduğu destek hatta onları evlerinde ziyaretleri, sivil toplum kuruluşlarının engelliler adına projeler oluşturması kaynaşmanın ve oluşturulan birlikteliğin bir göstergesidir.”ifadelerini kullandı.
Terörle yapılan etkin mücadele nedeni ile engelliler haftası kutlama etkinliklerinin çoğunu iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Dernek Başkanı Avkapan, şöyle konuştu: “Toplumumuz da var olan herkesin kendisine bir pay biçerek bir gün engelli olabileceğini düşünmesi ve engellilere de o yönde davranmaları bizlerin yegane talebidir. Engelli olmak bir eksiklik değil, bilinmesi ve ders alınması gereken bir ayrıcalıktır. Bizler bu ayrıcalığın farkında olan insanlarız. Engelli olmayan fakat bir gün engelli kalabilme durumu olan herkesin de bu ayrımın farkında olmasını isteriz.”
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler