Arama

BDDK onayı verdi

2 yıl önce


BDDK onayı verdi
ad image

Dünyanın en eski iş modellerinden biri olan bankacılık, gelişen teknolojiye ayak uydurmaya devam ediyor. Son olarak Resmi Gazete‘de yayımlanan karara göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), dijital bankaların önünü açtı.

BDDK‘nın Resmi Gazete’de yayınladığı karara göre dijital bankalar, aksi belirtilmediği sürece geleneksel kredi kuruluşlarının gerçekleştirebileceği tüm faaliyetleri yerine getirebilecekler. Buna çeşitli mevduat, birikim hesapları açmak ve (10 bin TL’ye kadar teminatsız) kredi vermek de dahil. Kuruluş için ise 1 milyar TL sermaye zorunluluğu şartı aranacak.

Yalnızca bir adet fiziksel büro kurmaları zorunlu olan dijital bankalar, herhangi bir temsilcilik ya da şube kuramayacak. Bu durumun sektördeki masrafları azaltırken, rekabetin artmasına imkan tanıması bekleniyor. Buna ek olarak kalitenin korunması da BDDK için önemli.

Bu nedenle dijital bankaların internet bankacılığı ve mobil bankacılık konusunda süreklilik yüzdesi yüzde 99.8’den daha düşük bir değer olamayacak. Böylelikle olası aksamaların ve finansal kayıpların önüne geçilecek. Aksi şekilde hizmet veren kurumlar soruşturmaya tabii tutulacak.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler