Arama

″Batı Akdeniz İhracatı 500 Milyon Doları Aştı″

7 yıl önce

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Batı Akdeniz’de gerçekleşen ihracatın hafta sonu 500 milyon doları aştığını söyledi.

″Batı Akdeniz İhracatı 500 Milyon Doları Aştı″
ad image
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Batı Akdeniz’de gerçekleşen ihracatın hafta sonu 500 milyon doları aştığını söyledi.
BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz’deki ihracat rakamlarını değerlendirdi. Batı Akdeniz’den gerçekleşen ihracatın hafta sonu itibariyle 500 milyon doları aştığını belirten Satıcı, "Tarım, sanayi ve maden sektörlerinin gerçekleştirdiği yarım milyar dolarlık ihracat, bölge ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladı. Sektör temsilcileri 2016 yılı için hedeflenen rakamlara ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, BAİB olarak bölge ihracatını artırmak için Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilme Projesi (URGE), Antalya fuarlarına eşzamanlı alım heyeti organizasyonları ve yurt dışındaki uluslararası fuarlara katılım gibi çalışmalarına aralıksız devam ediyor" dedi.
"Geride kalan hafta sonu itibariyle Batı Akdeniz’den 500 milyon 234 bin 495 dolar ihracat gerçekleşirken, bu ihracatın 235 milyon dolarını tarım sektörü, 141 milyon dolarını sanayi sektörü, 120 milyon dolarını da madencilik sektörü gerçekleştirdi" diyen Satıcı şu ifadeleri kaydetti:
"İhracatımızın 500 milyon dolara ulaşmasında en büyük katkıyı 145 milyon dolarlık dışsatım ile yaş meyve sebze sektörü sağladı. Madencilik sektörü de 120 milyon dolarlık ihracatla 500 milyon dolarlık ihracata ulaşmada önemli rol oynadı. Yarım milyar dolarlık ihracatın yüzde 12’si 60 milyon dolar ile Çin’e gerçekleşti. Çin’den sonra en fazla ihracat 38.8 milyon dolar ile Almanya’ya gerçekleşirken, üçüncü sırada 28 milyon dolar ile Ukrayna yer aldı."
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler