Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Başkan Aydın: ″Değerlerimizi Paylaşmak Apayrı Bir Mutluluk″

Başkan Aydın: ″Değerlerimizi Paylaşmak Apayrı Bir Mutluluk″

admin admin -
10 0

Orhan Doğu sergisini gezen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Değerlerimizi hatırlamak ve o değerleri paylaşmak bizler için apayrı bir mutluluk” dedi.
Eyüp Belediyesi Sergi Salonu’nda karikatür alanında önemli ödüller alan ve  Türkiye’nin yetiştirdiği nadide sanatçılarından Orhan Doğu Sergisi’nin açılışı gerçekleşti. Eyüp Belediyesi ve Eyüp Dostları Vakfı’nın birlikte düzenlediği Eyüp doğumlu 84 yaşındaki sanatçı Orhan Doğu Sergisi’nin açılışına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Dostları Vakfı ve birçok karikatürist hazır bulundu.
Açılış konuşmasında duygulu anlar yaşayan karikatürist Orhan Doğu “Ben Eyüplü’yüm. Eyüp’ten ayrı yaşıyor gibi görünebilirim fakat ben Eyüp’ten hiç ayrılmadım. Bu sergi salonu benden sonra inşallah daha güzel ve kaliteli etkinliklere sahne olur. Eserlerime ilgi duyup da gelenlere, Eyüp Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Remzi Aydın’dan işçisine kadar bu organizasyonda emeği geçen herkese kalpten teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi olarak Eyüp Sultan’ın taşıdığı değer ve tarihi önemini bilip bu minval üzere yola koyulduklarını ifade etti. Başkan Aydın konuşmasına şöyle devam etti: “Üstad Orhan Doğu ağlayabilirim dedi. Bence sorun yok. Hatta hep birlikte ağlayabiliriz. Ama mutluluklarımızı da birlikte paylaşmak ve birlikte gülmek şartıyla. Çünkü değerlerimizi hatırlamak ve o değerleri paylaşmak bizler için apayrı bir mutluluk. Bizler Eyüp Belediyesi olarak semtimizin, medeniyetimizin ve kültürümüzün köklerinden biri olduğunu burada meftun bulunan, her biri adeta cevher olan sanatçı, alim, tarihçi, yönetici, padişah, müderris, şair ve üstad gibi şahsiyetlerden anlıyoruz. Bunu apaçık şekilde görmekte ve hissetmekteyiz. Kadim bir beldeyiz ve bu özelliğimize yakışacak işler yapmak için çabalıyoruz. Orhan Doğu da geçmişte bir çok önemli üstad çıkaran semtimizin değerli sanatçılarından biri. Biz vizyon olarak bu değerli potansiyeli tekrardan hayata geçirmek için, Orhan Doğu gibi üstatlar çıkarmak için çalışıyoruz. Bu tarz çalışmalarımız aratarak devam edecek. Değerlerimize sahip çıkmaya ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Sergiye katılan ve değerlerimizi yaşatan herkese teşekkür ediyorum.”
Eyüp Dostları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Faik Kökan, vakıf olarak Eyüp’ün tarihi ve sosyal değerlerini geleceğe taşımak ve gelecek kuşaklarla buluşturmak adına gerçekleşen sanatçı Orhan Doğu sergisine katılanlara teşekkür etti. Orhan Doğu’nun daha da büyük eserler çıkaracağına ve bu eserlerin gelecek kuşaklara örnek teşkil edeceğini ifade eden Kökan, sanatçıya huzurlu ve sağlıklı bir hayat diledi.
Açılış konuşmasından sonra kurdeleler kesildi ve sanatseverler Orhan Doğu’nun eserlerini inceledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir