Arama

Balgamlı Öksürük ve Ateş Hangi Hastalıkların Belirtisidir ?

1 yıl önce


Balgamlı Öksürük ve Ateş Hangi Hastalıkların Belirtisidir ?
ad image

Balgamlı Öksürük ve Ateş Hangi Hastalıkların Belirtisidir ?

Balgamlı öksürük ve ateş birçok hastalığın habercisi olabilir. Balgam akciğerlerimizi ve solunum yollarını korumak için vücudun kendisinin salgıladığı bir mukustur. Bu yüzden üst solunum yolları ve akciğer ile alakalı bir hastalıkta vücudumuz balgam üretip ağız yoluyla bunu atabiliriz.

 

Balgamlı öksürük ve ateş birlikte seyir ediyorsa akla gelen ilk hastalık, kış aylarında daha fazla karşılaştığımız üst solunum enfeksiyonundan şüphelenilir. Genellikle üst solunum yolları rahatsızlığında, balgamlı öksürük ve ateş sıklıkla görülür. Her yaş grubunda görülen üst solunum yolları hastalığında bademcik iltihaplanması sonucu olarak ateş, boğazda yanma, yutkunma güçlüğü ve balgamlı öksürük var ise en yakın sağlık kuruluşunu ziyaret etmek hastanın sağlığı açısından daha iyi olacaktır.

 

Balgamlı öksürük ve ateş var ise zatürreden de şüphelenilmesi olağandır. Covid-19 salgınıyla birlikte hastalığın oluşması oldukça arttı. Zatürrenin bir diğer adı pnömonidir yani akciğer dokusunun iltihaplanmasıdır. Viral olan pnömoniler genellikle hastalık açısından hafif seyreder. Viral halk arasında virüs olarak bilinmektedir.

Hastalıkların Belirtileri Neler?

Ateş, öksürük, balgam çıkarma, göğüs ağrısı zatürrenin en sık belirtilerindendir. Bunun yanında nefes darlığı, sık nefes alma verme, bilinç kaybı, kas ve eklemlerde ağrılarda bu belirtilerin yanında görülebilir.

 

Zatürre genellikle ani başlar ve uygun tedavi görülürse hızla tedavi sürecine yanıt veren bir hastalık türüdür. Tedavi sürecine başlamak için zatürre tanısı konmalıdır. Tanı süreci doktor tarafından belirlenir, genellikle kan tahlili ve akciğer grafisi çekilir. Eğer hasta durumu ise bunların yanında ek kan testleri, tomografi, balgam testi gibi ileri tetkikler hastanın hastaneye yatış sürecini etkiler. Ayrıca hastadan burun ve ağızdan sürüntü örneği alınır ve değişken mikrobu belirlenmeye çalışılır. Sürüntü örneği genellikle değişken mikrobu belirlemede yardımcı olmayabilir.

 

Üst solunum yolları ve hafif zatürrenin tedavi süreci balgamlı öksürüğün kesilmesi ve ateşin düşürülmesi için antibiyotik kullanımı, bol sıvı alımı, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçların kullanılması ile sonuçlanır.

özge

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler