Bakan Tekin ve Heyeti Anıtkabir’de
Bakan Tekin başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi.
Çelenk Bırakma ve Saygı Duruşu
Bakan Tekin, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunarak Atatürk’e olan minnet ve şükranını ifade etti.
Anıtkabir Ziyareti
Tekin, beraberindeki bürokratlar ve öğretmenlerle Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi.
Misak-ı Milli Kulesi Ziyareti ve Özel Defter İmzası
Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Bakan Tekin, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
Bakan Tekin’in Mesajı
Tekin, deftere şunları yazdı: “**Başöğretmenimiz Aziz Atatürk, Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişinizin 96. yıl dönümünde öğretmenlerimizi temsilen manevi huzurlarınızdayız. Mukaddes bir mesleğin mensupları olarak insan haklarına dayanması ve demokratikliği vasıflarıyla gurur duyduğumuz Cumhuriyetimizin ideallerini yaşatmak üzere istikbalimizin emanetçisi telakki ettiğimiz evlatlarımızı en nitelikli şekilde yetiştirme gayretimiz bakidir.**”
Tekin, Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınları için çalışacaklarını belirterek, **”Ruhunuz şad olsun.”** sözleriyle Anıtkabir ziyaretini tamamladı.