Arama

Aziz Sancar: ″Vefa Borcu, Namus Borcu; Benim İçin Önemlidir″

7 yıl önce

2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, aldığı Nobel Ödülü’nün bir replikasını mezun olduğu İstanbul Üniversitesi’ne bağışladı. \"Vefa borcu namus borcu; benim için önemlidir\" diyen Sancar, ödülü aldığında hiç düşünmeden Anıtkabir’e bağışlamak istediğini belirtti.

Aziz Sancar: ″Vefa Borcu, Namus Borcu; Benim İçin Önemlidir″
ad image
2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, aldığı Nobel Ödülü’nün bir replikasını mezun olduğu İstanbul Üniversitesi’ne bağışladı. "Vefa borcu namus borcu; benim için önemlidir" diyen Sancar, ödülü aldığında hiç düşünmeden Anıtkabir’e bağışlamak istediğini belirtti.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, vefa örneği göstererek, aldığı Nobel Ödülü Madalyası’nın 3 replikasından birini İstanbul Üniversitesi’ne bağışladı.
“VEFA BORCU NAMUS BORCU, BENİM İÇİN ÖNEMLİDİR”
Büyük bir vefa örneği gösteren Prof. Dr. Aziz Sancar, “Vefa borcu, namus borcu. Benim için önemlidir. O bakımdan vefa borcunu ödemek için ödülü aldığımı duyunca hiç düşünmeden ödül madalyası Anıtkabir’e gidecek dedim. Anıtkabir Atatürk’ün de yattığı yerdir. Fakat ondan hariç cumhuriyeti temsil eder. Ben cumhuriyet eğitim devrimi halkalarından biriyim. Orada cumhuriyet eğitim devrimi müzesi var ve bunun oraya konması lazım. Neden oraya verdiniz diye soran gazetecilere de ‘başka nereye verilebilir’ diyorum. Ben 2 hediye verdim 4 tane aldım, çok sağ olun” şeklinde konuştu.
“MEMLEKETİMİZE HERHANGİ BİR KONUDA HİZMET ETMEK DAHA ÖNEMLİ”
Nobel Ödülü almanın da çok önemli bir şey olduğunu belirten Prof. Dr. Aziz Sancar, “Nobel ödülü hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Nobel almak önemli fakat memleketimize ve insanlığa herhangi bir konuda hizmet etmek daha önemli. Yaklaşık 2 milyar nüfuslu Çin ve biz Türkiye Nobel’de birer ödül aldılar. Bu bana büyük bir sevinç veriyor. Çünkü memleketimizin 2 milyar nüfuslu bir ülkeyle rekabet halinde görüyorum. İnşallah bu rekabet devam eder. Nobel alanlara 3 tane de replika madalya verilir. 3 replika aldık eşimle birlikte. Eşim kendisi de profesördür. Milletimizi, Türkiye’yi sever, takdir eder ve destek olmuştur. Onunla karar verdik ve replikaları alıp vefa borcumuzu onlarla ödeyeceğiz. Birisi ABD’de bana destek olan üniversiteye birisi de bana bilim öğreten İstanbul Tıp Fakültesi’dir bugün de onu rektörümüze takdim ettim” dedi.
“ÖDÜL SONSUZA DEK ÜNİVERSİTEMİZDE SERGİLENECEK”
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise yaptığı konuşmada, “Prof. Dr. Aziz Sancar’ın bağışladığı bu ödül İstanbul Üniversitesi’nde sonsuza dek sergilenecek ve genç bilim insanlarına da ilham kaynağı olacaktır. Kendisine gerek azmi ile bir rol model olması gerek çalışmalarının karşılığı olarak aldığı ödülü ülkesine adaması, gerekse bugün burada bizleri onurlandırması nedeniyle bir kez daha üniversitemiz ve sizler adına teşekkür edip saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
"KATİBİM" ŞARKISINI AYAKTA ALKIŞLADI
Mini bir konser veren İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı öğretim üyelerinin, Prof. Dr. Aziz Sancar’ın da çok sevdiği ‘Katibim’ parçasını seslendirmesi Aziz Sancar tarafından ayakta alkışlandı. Konuşmaların ardından Nobel Ödülü Sertifikası ve Nobel Ödülü Madalyası’nın bir replikası Prof. Dr. Aziz Sancar tarafından İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a teslim edildi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Aziz Sancar ile birlikte okumuş arkadaşları da Prof. Dr. Aziz Sancar’a plaket takdim etti.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler