Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ayvalıklılar 19 Mayıs İle Coştu

Ayvalıklılar 19 Mayıs İle Coştu

admin admin -
7 0

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yoğun halk katılımıyla coşkuyla kutlandı.
Bu kapsamda; sabah saat 09.30’da ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
Saat 09.30’da Öğretmen Evi önünde buluşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Toker, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık vatandaş topluluğu ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’na Ayvalık Belediyesi Bando Takımı eşliğinde yürüdü.
Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün Atatürk anıtına sunulmasının ardından; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı protokol ve kalabalık vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla seslendirildi.
Törende, kalabalık bir vatandaş topluluğu Atatürk anıtını karanfil ve çiçek yağmuruna tutarak, Büyük Öndere duyduğu sadakati ifade etmeye çalıştı.
Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, “Bugün dünya üzerinde tek olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliği’ne armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın gururu ve heyecanını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
19 Mayıs 1919 tarihinin, bugün üzerinde barış, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu gün olduğunu vurgulayan Cem Hamzaoğlu, “19 Mayıs 1919 günü, milletimizin esarete karşı direnişinin ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekün bir varoluş mücadelesi başlattığı gündür. Bugün; ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ nidalarıyla vücut bulan bu milletin varlık ve yokluk mücadelesinin başladığı gündür. Bugün Çanakkale’de başlayan tüm zorluklara, yoksulluklara rağmen 1. Dünya Savaşı boyunca sönmeyen asla pes etmeyen bir milletin yeniden diriliş mücadelesidir” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yaptıkları çalışmalarla gençlere daha faydalı olmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Cem Hamzaoğlu, “Spor, kültür ve sanat alanlarında artık dünya ile yarışabilen gençler yetiştiriyoruz. Bunun en büyük örneklerinden biri bugün aramızda olimpiyat barajını geçerek RİO 2016 Olimpiyatlarında ülkemiz adına yarılacak olan ayvalık Atletizm Spor Kulübü sporcusu Mert Atlı’dır. Kendisini ve Antrenörü Sabahattin Tatar’ı da tebrik ediyorum. Gençlerimiz tesislerimizde ve gençlik merkezimizde hemen her branşta spor yapma imkanına sahip olduğu gibi her türlü sosyal, kültürel, sanatsa ve eğitsel etkinliklerle de kendilerini geliştirme ve ifade edebilme şansına sahiptirler. Tüm bu imkanları engelli vatandaşlarımıza da sunuyoruz. Spor salonumuz Balıkesir genelinde tek engelsiz spor salonu olma özelliğine sahiptir” diye konuştu.
Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu’nun konuşmasının ardından; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı Brezilya’nın Rio kentinde gerçekleşecek olan olimpiyatlarda Yürüyüş Sporu etabında Türkiye’yi temsil edecek olan Mert Atlı’ya bir madalya takdim etti.
Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören meydana dev bir Türk Bayrağı’nın açılmasıyla sona erdi.
Meydandaki çelenk sunma töreninin ardından; Ayvalık Anadolu Lisesi’ne geçen protokol ve katılımcılar burada okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programı izledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir