Arama

Artık Uçaklar Seramikle Kaplı Olacak

6 yıl önce

Uçuş esnasında sürtünme ile birlikte oluşan ısı, hipersonik durumdaki uçakların geliştirilmesine de engel olmakta. Yeni başlamış olan bir araştırma ile üretilmiş seramik kaplama sayesinde hipersonik uçakların geliştirilmesi yapılabilir.

Artık Uçaklar Seramikle Kaplı Olacak
ad image

Uçuş esnasında sürtünme ile  birlikte oluşan ısı, hipersonik durumdaki uçakların geliştirilmesine de engel olmakta. Yeni başlamış olan bir araştırma ile üretilmiş seramik kaplama sayesinde hipersonik uçakların geliştirilmesi yapılabilir.

Yüksek olan hızlara çıkılmaya başladıkça oluşan ısı, hipersonik özellikli uçakların geliştirilmesinin önünde en büyük engel olarak biliniyor. Bu türdeki yüksek ısıya maruz kalmış olan malzemeler, parçalanma eğilimi göstermekte. Çin ve de İngiliz  asıllı bilim adamlarından kurulan bir ekip, hipersonik seyahet esnasında kullanılabilecek yeni bir tane karbür esasına sahip seramik kaplamayı geliştirdi.

Devrim niteliğinde olan bu seramik kaplama, Manchester Üniversitesi ile birlikte Çin Merkez Güneybatı Üniversitesinin araştırmacılarının ortak çalışmaları sayesinde geliştirildi. Reaktif bir eriyik sızdırma ismi verilen komple yeni bir tane üretim tekniğinden türetilmiş olan bu seramik kaplama, uygulanmış olduğu hava aracına süper güce sahip ve oksidasyona karşı çok daha  dayanıklı bir yapıyı kazandırıyor. Zirkonyum karbüre bir ile karbon - karbon bileşiğinin takviye edilmiş olduğu bu yeni kaplama, hali hazırda bulunan seramiklere kıyas ile ısı yalıtımında tam 12 kat fazla etkili durumda.

Çalışabilir olan hipersonik uçaklar hala uzak bir rüya olsa bile seramik kaplama yöntemi onları biraz daha erişebilir kılmakta. Hipersonik  olan uçakların geliştirilmesi ile beraber küresel seyahat zamanları %700 oranına kadar kısaltabilir ve de dünyayı sadece birkaç saat içinde dolaşabilmek olanaklı bir duruma gelecek.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler