Arama

“Araç Kiralamada Tarihlere Dikkat”

7 yıl önce

’vivi.com.tr’ Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çoban, araç kiralayacakların fazla para ödememek için sezon tarihlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

“Araç Kiralamada Tarihlere Dikkat”
ad image
’vivi.com.tr’ Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çoban, araç kiralayacakların fazla para ödememek için sezon tarihlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
’vivi.com.tr’ Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çoban, araç kiralayacakların fazla para ödememek için sezon tarihlerine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. Çoban, “Havalar ısındı, tatil planları yapılmaya başlandı. En uygun uçak bileti hangisi, hangi oteli seçsem, ucuz kiralık araba nereden bulurum” derdi başladı. Uçak bileti fiyatları hava yollarına göre değişiyor, konaklama ücretleri ise kalacağınız otele göre. Peki ya kiralık araba ? Marka ve modeller aynı olduğu halde farklı farklı fiyatlar ile bizlere sunuluyor. Hatta bazen aynı rent a car firmasından kiralayacağınız araçlarda bile farklı fiyatlar olabiliyor. Oto kiralama hizmeti almak isteyenler için, nasıl ucuza araç kiralanır araştırdık. Araç kiralama istatistiklerimize göre; yaz aylarında en çok kiralama yapan Almanlar bu işi biliyor” dedi.
Uğur Çoban, ucuz araç kiralamanın püf noktalarını şu şekilde sıraladı: ”Sezon tarihlerine dikkat edin, 1 gün ile kaybetmeyin. Kiralık araçların fiyatları sezonluktur. Ortalama bir rent a car firmasının yıl içerisinde 4 sezonu bulunur. Bu da aynı araç için 4 farklı fiyat demektir. Hatta Bayramlarda fiyatlar yukarı çıkmaktadır. Firmaların sistemlerinin yüzde 95 i aracı alacağınız tarihe göre fiyatlandırma yapmaktadır. Aracı alacağınız tarih 1 Temmuz ise yaz fiyatı, 30 Haziran ise ilk bahar fiyatı uygulayacaktır. Rent a car firmalarının sezon tarih aralığını görebiliyorsanız işimiz çok kolay. Eğer kiralayacağınız site size fiyatları bu şekilde göstermiyorsa, kiralayacağınız tarihler arasında ileri geri tekrar tekrar arama yaparak bulmanız gerekecek. Çoğu firmanın kullandığı standart tarihler; 1 Ekim - 30 Mart arası : kış dönemi, 1 Nisan - 30 Mayıs arası : İlk bahar dönemi, 1 Haziran ile 30 Eylül arası ise bayrama ve okul tatil zamanlarına göre 2 yada 3 bölüme ayırırlar.
RAMAZAN BAYRAMINDA ARAÇ KİRALAMAK İSTEYENLER DİKKAT
Araç alış tarihinizi 1-2 Temmuz seçmek yerine, 29-30 Haziran seçerseniz fiyatlar çok daha uygun olacaktır. Karşılaştırın farkı görün. Peki ya tüm programınızı 29 güne göre yaptınız, 30 gün kiralamak istemiyorsanız dönüş saatinizi artı 3 saat fazla yapın otomatik olarak sistem artı 1 gün ilave edecektir. Tüm rent a car sistemi 24 saat için 1 günlük kiralama ücreti talep etmektedir. 24 saati aştığınız taktirde artı 1 gün ilave kiralama ücreti talep eder. Bazı sistemler 1 saat, 2 saat gibi size ek zaman tanıyabilir. Örnek vermek gerekirse; Araç alış saatiniz,12:00 iken araç dönüş saatiniz 14:00 olduğu taktirde kiraladığınız günün üzerine artı 1 gün daha ilave edebilir. Bu durumda sistemin size tanıdığı ek zamana göre hareket etmeniz fayda var, Vivi rent a car olarak 2 saate kadar izin veriyoruz ama diğer siteler izin vermez. Aracı 1 saat daha erken teslim ederek artı 1 günlük kiralama ücretinden kurtulabilirsiniz.
BİR ŞEHİRDEN ALIP, ARABAYI BAŞKA BİR ŞEHİRE BIRAKMAK PAHALI
Aracı İstanbul’dan alıp Antalya’ya mı bırakmak istiyorsunuz, çoğu firma 2 şehir arasındaki kilometre farkını 1 TL ile çarpmaktadır. 700 KM mesafe varsa artı 700TL drop ücreti - tek yön ücreti talep etmesi demek. Bu durumda tavsiyemiz uçakla Antalya’ya gidin ve indiğinizde araç kiralama işleminizi yapın. Geze geze gideceğiniz, ailecek gideceğiz diyorsanız tek yön ücreti olmayan firmaları araştırın, bırakabiliyorsanız mutlaka aldığınız şehre geri iade edin. Kiralama ofisinden gidip almazsanız firmalar ekstra araç fiyatı üzerinde teslimat ücreti koyabilir. Bu hizmetten yararlanmak istiyorsanız aracı kiralama ofisi olarak seçip, daha sonra istediğiniz bölgeyi seçerek tekrar arama yapın. Teslimat ücreti almıyorlarsa fiyatlarda değişkenlik olmayacaktır. Neredeyse bütün rent a car firmaları bulunduğu bölgedeki havalimanlarına ücretsiz teslimat yapmaktadır. Arama yaparken havalimanı seçerek araştırma yapmanızda fayda var. Mutlaka başka sitelerle, başka araçlarla karşılaştırma yapın. Güvenilir olamayan siteler ile fiyat karşılaştırması yapmayın. Mutlaka rent a car firmasının bilgilerine erişim sağlayın. Seçeceğiniz aracın yakıtına, kilometre sınırlamasına dikkat edin. Mail ile siteden teklif alın, aracı en az 1 hafta takip edin. Site güncel mi , fiyatı değişiyor mu? Diğer araçların fiyatları artıyor mu ? Bu siteden kiralama yapan müşterileri araştırın. Sosyal medya hesaplarını takip edin. Bazı siteler sosyal medya üzerinden promosyon kodu dağıtabiliyor.
SİGORTALARA DİKKAT! HANGİSİ DAHA İYİ ?
Tüm araçlar rent a car kaskolu da olsa; kasko lastik, cam, far gibi küçük hasarları karşılamaz. Bunun için LCF sigortası alabilirsiniz. Ayrıca provizyon bedelinin altında kalan tutarlar müşterinin sorumluluğundadır, buda Mini hasar sigortası olarak satılmaktadır. Full koruma paketi ise tüm olabilecek durumları içermektedir. Sigortaları satın alıp almamak size kalmış, Ama sadece LCF ve ya mini hasar sigortası almak yerine full koruma paketi almak daha mantıklı. Aracı sizden başkası kullanacaksa mutlaka ek sürücü almalısınız. Eğer ek sürücü almaz ve aracı sizden başkası kullandığı taktirde, Rent a car kaskosu masrafları karşılamayacak ve doğabilecek tüm masraflardan siz sorumlu olursunuz. Bazı firmalar ek sürücü ücreti almamaktadır. Arama yaptığınızda filtreleme bölümünde, ücretsiz ek sürücü hizmetini seçerek arama yaparsanız bu ücreti ödemek zorunda kalmazsınız.
EKSTRA HİZMET Mİ GEREKLİ ? BEBEK KOLTUĞU , NAVİGASYON CİHAZI
Ekstra hizmet mi istiyorsunuz? Çoğu rent a car firmasında bebek koltuğu, navigasyon cihazı gibi ilave ürünler ücretli olmaktadır. Bu hizmetleri internet üzerinden rezervasyon geçerken seçmeyi unutmayın, aksi halde bulamayabilir ve ya teslim sırasında almak isterseniz daha fazla ücret talep edilebilir. Ayrıca bazı siteler kilometre paketi gibi ekstra ücret talep etmektedir. Bunlara dikkat etmek gerekiyor.
Uğur Çoban son olarak araç kiralarken yapılmaması gerekenleri de şu şekilde aktardı: “Güvenilir firmaları tercih edin. Ucuza araç bulmak için güvenilir olmayan firmalardan kiralama yapmayın. Başınızı ağrıtmayın. Telefon ile sözde kiralama yapmayın. Rezervasyonu yaptığınıza dair mutlaka mail alın, rezervasyonun kontrolünün sizde olduğuna emin olun. Telefon ile yapsanız dair kendinize mail ve sms ile yazılı olarak rezervasyonu yaptığınıza dair garantiye alın. Rezervasyon yaptığınızdan emin olun. Bazı rent a car sitelerinin içi boş ve sadece iletişim formalarından ibarettir. Size güven vermeyen siteden , rezervasyonunuzu görüntülüyemediğiniz sistemlerden uzak durun. Kiralama şartlarını okumadan araç kiralamayın.Site kiralama şartları yer almıyorsa, kesinlikle kiralama yapmayın. Her aracın 3 tane temel kiralama şartı bulunmaktadır. Aracı kullanabilecek sürücünün minimum yaşı, ehliyet yılı ve araç teslimatında ödenecek olarak depozito miktarı. Aracı kiralamadan önce bu şartların size uyup uymadığına dikkat edin. Sınırsız Kilometre araç mı lazım? Eğer fazla kilometre yapacaksanız mutlaka aracın sınırsız kilometre olup olmadığını kontrol edin. Bazı sitelerin üzerinde yazmamaktadır. Kendi adınıza kredi kartınız yoksa bu firmalardan araç kiralayamazsınız. Araç teslim sırasında kredi kartınıza belirli bir tutar bloke koyacaklardır, araç dönüşünden sonra blokeniz kalkacaktır”.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler