Arama

Aosb Başkanı’ndan Doğalgaz Zammına Tepki

7 yıl önce

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, doğalgaz sistem kullanım bedeline yapılan artışa tepki gösterdi. Sistem kullanım bedelinin son yapılan düzenleme ile yüzde 895 oranda artırıldığını belirten Bahar, “Bu zaten üzerinde büyük yükler bulunan sanayiciye vurulan bir darbedir’ dedi.

Aosb Başkanı’ndan Doğalgaz Zammına Tepki
ad image
Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, doğalgaz sistem kullanım bedeline yapılan artışa tepki gösterdi. Sistem kullanım bedelinin son yapılan düzenleme ile yüzde 895 oranda artırıldığını belirten Bahar, “Bu zaten üzerinde büyük yükler bulunan sanayiciye vurulan bir darbedir’ dedi.
Enerya Antalya Gaz Dağıtım AŞ’nin, ‘Antalya OSB hariç’ kentin geri kalanına 5 milyon liralık yatırım yaptığı bahanesi ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) sistem kullanım bedellerini artırmak için başvuruda bulunup direk olarak Antalya Organize Sanayi Bölgesi sanayicilerini hedef aldığını belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Şirket Antalya şehir sınırlarına yaptığı yatırımın faturasını bölgemiz sanayicilerine kesmek için akla ziyan bir girişimde bulunmuş ve maalesef bu girişimden istediği sonucu elde etmiştir. Sadece bölgemiz sanayicilerini hedef alan bu girişim hakların gasp edilmesidir. Bölgemiz sanayicisinin ve fabrikalarımızda çalışan binlerce insanın cebindeki paraya ve emeğine göz dikme gayretidir” dedi.
FATURALAR YÜZDE 11 ARTACAK
Normal şartlarda tüketim kademe miktarlarının değiştirilmediğini ancak planın işlemesi için özellikle kademe miktarlarında değişikliğe gidilerek Antalya OSB’nin 3’üncü kademeden 2’nci kademeye yükseltildiğini ve sadece 2’nci kademede bulunan kullanıcıları etkileyecek fahiş bir artırımın yapıldığını söyleyen Bahar, “Antalya’da organize sanayi bölgesi dışında 2’nci kademede belirtilen miktarda gaz kullanan başka bir kurum ya da tesis yok. Şirket harcadığı parayı kime fatura edeceğini düşünüp Antalya sanayicisinde karar kılmış ve direk olarak bölgemiz sanayicisini hedef alıp bunu yasal zemine oturtmuştur. Hedefe sanayiciyi koymak demek binlerce çalışanın ekmeğini hedef almak demektir. Tilki kurnazlığı ile yapılan bu düzenleme sonucunda bin metreküp kullanım için ödenen 11.82 TL’lik sistem kullanım bedeli 110,54 TL çıkarılmıştır. Daha önce sistem kullanım bedelinin toplam doğalgaz faturasına yüzde 1,5’luk bir etkisi var iken şu an bu pay yüzde 12,5’e çıkarılmış, yani toplam faturaya etki eden yüzde 11’lik bir artışın meydana gelmesine sebebiyet verilmiştir” şeklinde konuştu.
ŞİRKET 1 KURUŞ YATIRIM YAPMADI
Şirketin tereciye zorla tere sattığını aktaran Bahar, “Enerya Antalya Gaz Dağıtım AŞ’nin, Antalya OSB sınırları içerisinde 1 kuruşluk yatırımı yoktur. Antalya OSB sanayicisi kendi parası ve kendi alın teri ile yaptırdığı, her şeyi kendisine ait doğalgaz alt yapısını kullanmakta, buna rağmen yasal zorunluluk olduğu için kendi kurduğu sisteme, sistem kullanım bedeli ödemekteydi. Şimdi bizler kendi sermayemizle kurduğumuz alt yapıyı kullanmak için mevcut ödediğimiz rakamın 1000 katını ödemek durumunda bırakıldık. Bu yapılanın akıl ve mantıkla izah edilebilir bir yanı yoktur” ifadelerini kullandı.
DİĞER BÖLGELERDE DURUM FARKLI
Yaşanan mağduriyetin tekelleşmenin bir sonucu olduğuna dikkat çeken Bahar, “Şirket, sanayicimizi hedefe koymasını ‘yatırım yaptım’ bahanesi ile legalleştirme çabası içerisine girse de Türkiye’nin diğer bölgelerindeki mevcut durum incelendiğinde bu bahanenin hiçbir tutar tarafı kalmıyor. Aksa Ordu-Giresun şirketi 5 milyon 753 bin liralık yatırım yapmasına rağmen sistem kullanım bedeli bin metreküp için 50,87 TL’dir. Çordaş Çorlu, 4 milyon 255 bin liralık yatırım yapmasına rağmen sistem kullanım bedeli bin metreküp için 47,79 TL’dir. Buraya özellikle dikkat çekmek istiyorum, Armadaş Arsan Maraş. 7 milyon 727 bin TL’lik yatırım yapmasına rağmen sistem kullanım bedeli bin metreküp için 53,12 TL’dir. Antalya OSB sınırları içerisine şirket tarafından hiçbir yatırım yapılmamasına rağmen bizler bin metreküp kullanım için 110,54 TL’lik bir bedel ödemek durumunda bırakıldık. Ortada büyük bir aldatmaca vardır ve Antalya sanayicisi bilerek ve özellikle çok büyük bir haksızlık ile karşı karşıya bırakılmaktadır” şeklinde konuştu.
SANAYİCİNİN HAKKINI SAVUNACAĞIZ
Yaşanan ekonomik krizin Antalya’yı derinden etkilediğini tarım ve turizmde yaşanan gelişmelerden sonra sanayicinin büyük bir gayretle üretimine devam ederek ülkeye katma değer sağlama çabası içinde olduğunu hatırlatan Bahar, “Bizler sanayileşmenin önünü açmak, daha fazla yatırım yapıp daha fazla istihdam sağlamının, kentimizin ekonomisini büyütmenin ve bu yolla milletimizin refah düzeyini artırmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyorken, sanayici oldubittiye getirerek bin bir zorluk ve emekle sağladığımız bu katma değer alaşağı etmek isteniyor. Bizler sanayicinin omuzlarındaki yükün hafifletilmesi gerektiğini haykırırken omuzlarımıza ekstra bir yük daha bindiriliyor. Buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Antalya Organize Sanayi Bölgesi sanayicileri olarak hiç kimseyi haksızlığa uğratmadık aksine her zaman fayda sağlamanın peşinde olduk. Bu gün bizlere dayatılan haksızlığa en gür sesimizle karşı çıkıp sanayicilerimizin mağduriyetini gidermek adına tüm platformlarda bu uygulamanın durdurulması için gerekli girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler