Arama

80 Kadın Üreticiye 240 Arı Kovanı

7 yıl önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Kırsal Alanlarda Yaşayan Kadın Üreticileri Mersin Arıcılığına Kazandırma’ projesi kapsamında, 80 kadın üreticiye 160 tanesi arılı olmak üzere 240 arı kovanı verdi.

80 Kadın Üreticiye 240 Arı Kovanı
ad image
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Kırsal Alanlarda Yaşayan Kadın Üreticileri Mersin Arıcılığına Kazandırma’ projesi kapsamında, 80 kadın üreticiye 160 tanesi arılı olmak üzere 240 arı kovanı verdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİB) işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında sertifikalarını alan kadın üreticilere arı kovanları törenle teslim edildi.
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde yapılan teslim törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş ve meclis üyeleri katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üreticiyi teşvik etmek ve destek vermek amacıyla sürekli yeni projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Kocamaz, “Biz geçmişten gelen tecrübemizle belediyeciliği rutin belediyecilik anlayışı dışında bir oluşum olarak görüyoruz. Hizmet verdiğimiz bölgede yaşayan vatandaşlarımızın aile ekonomilerine destek verecek projeler üretiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimize alternatif tarım ile ilgili hizmetler sunduk. Zeytin fidanı dağıtımından tutun nergis fidesi, domatesi fidesi, melisa fidesi dağıtımının yanı sıra sulama malzemeleri de temin etmek suretiyle üreticimizin yanında olmaya devam ettik” dedi.
Tarımsal destek projelerinde kadın üreticilere destek vermeye önem gösterdiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Özellikle kadın üreticilerimize destek vermeye önem gösteriyoruz. Çünkü kadınlarımızın ekonominin her alanında aktif olması gerektiğine inanıyoruz. Arıcılık eğitiminden sonra da bu kovanları öncelikle hanımlara sunmak istedik” ifadelerini kullandı.
‘Kırsal Alanlarda Yaşayan Kadın Üreticileri Mersin Arıcılığına Kazandırma’ projesi kapsamında arıcılık sertifikalarını alan kadın üreticilere Tarsus, Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli olmak üzere 5 farklı ilçede arı kovanı dağıtımı yapıldı.
80 kadın üreticiye, 160 adeti yerli ırklara uyumlu arılı kovan olmak üzere toplamda 240 arı kovanı, 80 adet arıcı maskesi, 80 adet arıcı körüğü ve 80 adet el demiri teslim edildi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler