Arama

2016-YDUS - Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Açıklandı

7 yıl önce

ÖSYM tarafından düzenlenen Tıpta Yandal Uzmanlık Eğitim Sınavının sonuçları açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Sınavı takvimine göre YDUS sonuçları, 8 Haziran tarihinde açıklandı.

2016-YDUS - Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Açıklandı
ad image

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Sınavı Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre sınava giren binlerce kişinin değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup sınav sonuçları 8 Haziran saat 17.00 itibariyle belli oldu.

ÖSYM Yönetim Kurulu kararı ile 2015-YDUS Anesteziyoloji Testi Temel Soru Kitapçığında yer alan 74. Sorunun, Kadın Hastalıkları ve Doğum Testi Temel Soru Kitapçığında yer alan 23. sorunun, Genel Cerrahi Testinin 6., 11., 18., 35. ve 56. sorularının iptal edilmesine karar verilmiştir. 2015-YDUS Genel Cerrahi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Testleri Temel Soru Kitapçığında yer alan bazı soruların iptali talebiyle Ankara İdare Mahkemelerince açılmış olan dava sonucu yargılaması neticesinde; Kadın Hastalıkları ve Doğum Testi Temel Soru Kitapçığında yer alan dava konusu bazı sorularda hata bulunmadığından davaların reddine, Dava konusu 23. Sorunun ÖSYM Yönetim Kurulunca iptal edilmiş olduğundan karar verilmesine yer olmadığına, Genel Cerrahi Testi Temel Soru Kitapçığında yer alan dava konusu sorulardan 4., 29., 54. soruların iptaline karar verilmiştir. İptal edilmiş olan sorular, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek 2015-YDUS değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler