Arama

1’nci Davulga Karabağ Bulaşması

7 yıl önce

Eskişehir Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB), Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve Davulga Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri 1’inci Davulga Karabağ Buluşması yoğun ilgi gördü.

1’nci Davulga Karabağ Bulaşması
ad image
Eskişehir Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB), Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve Davulga Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri 1’inci Davulga Karabağ Buluşması yoğun ilgi gördü.
ESAB Başkanı Ahmet Urfalı, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Dr. Cavid Aydın ve dernek üyeleri, Emirdağ ilçesinde bulunan Davulga beldesine giderek etkinlik düzenlediler. Davulga’daki iki caddeye, Azerbaycan ana yurdunun adları olan ‘Karabağ’ ve ‘Gence’ isimleri verilmesi münasebetiyle düzenlenen törene; Afyon’un çevre köyleri, ilçeler ve Eskişehir’den yoğun katılımlar oldu.
Program, Azerbaycan ve Türkiye şehitlerine saygı duruşuyla başladı. Ardından Türk Milli Marşı olan İstiklal Marşı ve Azerbaycan Devlet Himni (Marşı) okundu. Törenin açılış konuşmasını Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğdu yaptı. Gündoğdu konuşmasında, “Bugün burada tarihe bir not düşüyoruz. Yüzyıllardır birbirinden koparılan halkın kardeşliği, yeniden tesis ediliyor. Bizler Karabağlıyız, köklerimize bağlıyız. Aradan bunca yıllar geçmiş olmasına rağmen tarih ve kültürümüzü hep canlı tuttuk. Bu büyük buluşmayı bizlere yaşatan Eskişehir’deki dernek başkanlarımıza, hocalarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Etkinliğin sunumunu ESAB Başkanı Ahmet Urfalı yaptı ve “Emirdağ’da şimdiki bölgelerine yerleştirilen Karabağ Oymağı, büyük çoğunlukla Eskişehir’de yaşamaktadırlar. Emirdağ ve yöresindeki Davulga, Eşrefli, Yeniköy, Aliçomak, Bademli, Avdan, Gelincik, Karakuyu, İncik, Daydalı ve Alikan köyleri, Karabağ Türkmen’idir. Çevredeki Karabağ halkı, Davulga beldesinden diğer köylere yerleşmiştir” diye konuştu.
Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Dr. Cavid Aydın ise, “Beldesine ‘Karabağ’ ve ‘Gence’ adını vererek tarih ve kültürümüzü bizlere yaşatan Davulga Belediye Başkanımız Salih Gündoğdu’ya teşekkür ederim” dedi.
Törende; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva ve Azer-Taç Ajansı Türkiye ve Ortadoğu Temsilcisi Dr. Sabir Şahtahtı da birer konuşma yaparak, Karabağ’ın son durumu hakkında bilgiler verdiler. Etkinlikte Eskişehirli şair Burhanettin Çil, Tebrizli Ali Vafi, Eskişehirli şair Tayyip Atmaca ve Eskişehirli şair Fikret Fıçıcı şiirlerini okudular. Azerbaycanlı Halk Ozanı Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Seher Atmaca sazları eşliğinde türküler söylediler. Davulga Lisesi Folklor Ekibinin oynadığı yöresel oyunlardan sonra, Güney Azerbaycanlı Sanatçı Sara Koral tarafından, solo olarak ‘Sarı Gelin’ ve ‘Uzun Dere’ oyunları sahnelendi.
Program sonunda Davulga Belediyesi tarafından Azer-Taç Ajansı Türkiye ve Ortadoğu Temsilcisi Dr. Sabir Şahtahtı, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Dr. Cavid Aydın ile Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı’ya birer plaket sunuldu. Ardından Davulga’da, ’Karabağ’ ve ’Gence’ adları verilen caddelerin açılışları yapıldı.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler