Arama

1 Ocak'ta zorunlu oluyor ama iş dünyası hazır değil

4 yıl önce

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecek olan Kişisel Verileri Koruma Kanuna ilişkin iş dünyasının KVKK’ya hazır olmadığını söyledi.

1 Ocak'ta zorunlu oluyor ama iş dünyası hazır değil
ad image


ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

İki yıllık bir geçiş süreci sonrası yeni yılda Kişisel Verileri Koruma Kanunu zorunluluk haline gelecek. Bu kanunu iş dünyası olarak önemsemekle birlikte kanunun öneminin ve içeriğinin tam olarak algılanmadığı görüşü içerisindeyiz. Öyle ki, konunun uzmanları tarafından genel merkezimizde düzenlemiş olduğumuz KVKK bilgilendirme toplantısında bir çok kuruluşun konuya çok yabancı olduğunu gördük. Kanunun kapsamı, içeriği ve uygulamasının nasıl olacağı noktasında firmaların tam olarak kendilerini hazırlamadığını görmekteyiz. Bu nedenle iş dünyası Kişisel Verileri Koruma Kanununa tam olarak hazır diyemiyoruz. Bu kanunun bir yıl ötelenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde firmaların konuyla alakalı bilgilendirilmesi, eğitimlerin sıklaştırılması, neden gerekliliğinin kaçınılmaz olduğu, içeriğinin neleri kapsadığı ve ne gibi sonuçların elde edileceği hususların net bir çerçeveye anlaşılması gerekmektedir.

Kademeli Geçiş Olsun

 

Ayrıca bu yeni sisteme kademeli bir şekilde geçiş yapılması kanaati içerisindeyiz. İlk sene 250 çalışan ve üstü, ikinci sene 100 çalışan ve üstü, 3. Sene de 50 çalışan ve üstü firmaların zorunluluk kapsamına alınması firmalarımızı rahatlatacağı gibi, kanunun da uygulanabilir hale gelmesini sağlayacaktır. Ve yine kesilen cezaların muğlak olmaması gerekmektedir. Kanunda hangi konuların suç kapsamında yer aldığı ve işlenecek bu suçun cezası net olarak belirtilmelidir. Ceza uygulayıcısının firmadan firmaya farklılık göstermemesi gerekmekle birlikte, cezaların net olması gerekmektedir. Şu an algıladığımız şekli ile örneğin 20 bin ila 1 milyon tl arası ceza kesilebilmekte ne var ki, bizlerin bu konuya ilişkin ne bir itiraz ne de açıklama hakkımız bulunmakta. Bu nedenle bu tarz cezai yaptırımlar konusunda kesin netlik talep ediyoruz.

Konu bizler için son derece önemli ve hassas bir konu. Şu an gelen talepler firmaların bu kanuna hazır olmadığı yönünde. Bu nedenle kanunda revize beklemekle birlikte, kademeli bir şekilde öteleme de beklemekteyiz.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler